• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būs pašu cukurs, un cukurs turpināsies. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1999., Nr. 129/130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būs pašu cukurs, un cukurs turpināsies (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.04.1999., Nr. 129/130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būs pašu cukurs, un cukurs turpināsies

Sākusies cukurbiešu sēja. Daudzus Bauskas un Jēkabpils puses cukurbiešu audzētājus līdz šim pamatoti satrauca akciju sabiedrības "Jēkabpils cukurfabrika" finansu krīze. Zemnieki bija neziņā, kad un kā sākt sējas darbus, vai tiks slēgti līgumi ar fabriku par sakņu piegādi. Skaidrs bija arī tas, ja uzņēmums pārtrauktu ražošanu, darbu zaudētu simtiem cilvēku.

Zemnieki var sēt droši, jo ar uzņēmuma kreditoriem panākta vienošanās par maksājumu termiņu pagarinājumu līdz gada beigām. Cukurbiešu pārstrādātāji saldās saknes pirks noslēgto līgumu apjomā — 140 000 tonnu, par to vienojās Jēkabpils cukurfabrikas vadība un Bauskas rajona cukurbiešu audzētāju pārstāvji sanāksmē pie zemkopības ministra Pētera Salkazanova.

Šobrīd jēkabpilieši jau pabeiguši līgumu slēgšanu ar cukurbiešu audzētājiem. Iecavā noslēgti līgumi par 125 600 tonnām, Jēkabpilī — par 23 430 tonnām biešu.

Jāatgādina, ka publiskās akciju sabiedrības "Jēkabpils cukurfabrika" kopējais parāds ir ap 3,5 miljoniem latu. Fabrika zemniekiem nav samaksājusi apmēram 300 000 latu, bet minerālmēslu piegādātājiem — aptuveni 700 000 latu. Pašlaik uzņēmuma vadība ir panākusi vienošanos ar lielāko kreditoru — "Latvijas Unibanku" — par kredīta atmaksas pagarinājumu līdz šā gada 20. decembrim. Savukārt "Latvijas Unibanka", iespējams, panāks vienošanos ar firmu "Baltic Sugar", ka tā par 1,2 miljoniem latu nopirks fabrikas cukura uzkrājumus. Arī ar pārējiem kreditoriem panākta vienošanās, tādējādi tiesai netiks iesniegta prasība par fabrikas maksātnespēju.

Akciju sabiedrības "Jēkabpils cukurfabrika" ģenerāldirektors Tālivaldis Puga solīja parādu atmaksu sākt, tiklīdz būs saņemta pirmā nauda par pārdoto cukuru. Tomēr, jaunās ražas pārstrādi sākot, uzņēmumam būs nepieciešams vēl apmēram pusmiljonu latu liels aizņēmums. Arī par šo aizņēmumu jau sāktas sarunas, ir cerības kredītu saņemt. T.Puga apgalvoja: "Nākamajā rudenī mēs nesēdēsim šeit, Zemkopības ministrijā, un nelūgsim palīdzību."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!