• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā piemērojama likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 5.punkta 2.daļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1994., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts reformu ministrijas Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija Nr.4

Par kārtību, kādā piemērojama likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 5.punkta 1.daļa

Vēl šajā numurā

23.07.1994., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts reformu ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 3

Pieņemts: 20.07.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts reformu ministrijas Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija Nr.3

Rīgā 1994.gada 20.jūlijā

Par kārtību, kādā piemērojama likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 5.punkta 2.daļa

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu" 4.panta 3.daļas 1.punktu

1. Darbinieki, kuri strādā valsts civiliestādēs un kuru ieņemamie amati iekļauti valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā, un kuriem līdz valsts noteiktā pensijas vecuma sasniegšanai atlikuši trīs gadi vai mazāk (turpmāk tekstā - darbinieki) ar valsts civiliestādes vadītāja starpniecību likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 4.punkta 1.daļā noteiktajā termiņā iesniedz Valsts civildienesta pārvaldei iesniegumu, kurā

1.1. lūdz turpināt līdzšinējās darba attiecības ar valsts civiliestādi, pildot valsts civildienesta pienākumus līdz pensijas vecuma sasniegšanai saskaņā ar Latvijas Republikas darba likumdošanu vai

1.2. lūdz pakļaut sevi atestācijai turpmākai valsts civildienesta pienākumu pildīšanai ierēdņa kandidāta statusā līdz pensijas vecuma sasniegšanai.

2. Ja nav iesniegts šīs instrukcijas 1.punktā minētais iesniegums, uzskatāms, ka darbinieks vēlas tikt pakļauts atestācijai turpmākai valsts civildienesta pienākumu pildīšanai ierēdņa kandidāta statusā līdz pensijas vecuma sasniegšanai.

3. Ja ir iesniegts šīs instrukcijas 1.2.apakšpunktā minētais iesniegums, kā arī šīs instrukcijas 2.punktā paredzētajā gadījumā darbinieks pakļaujams atestācijai vispārējā kārtībā un pēc tās nokārtošanas turpina pildīt valsts civildienesta pienākumus ierēdņa kandidāta statusā līdz pensijas vecuma sasniegšanai.

4. Ja darbinieks nenokārto atestāciju, viņš nezaudē tiesības turpināt līdzšinējās darba attiecības ar valsts civiliestādi, pildot valsts civildienesta pienākumus līdz pensijas vecuma sasniegšanai saskaņā ar Latvijas Republikas darba likumdošanu, saglabājot līdzšinējo darba apmaksas kārtību.

5. Ja ir iesniegts šīs instrukcijas 1.1.apakšpunktā minētais iesniegums, kā arī šīs instrukcijas 4.punktā paredzētajā gadījumā darba attiecības pēc darba devēja (valsts civiliestādes) iniciatīvas var tikt pārtrauktas vai darba līguma noteikumi grozīti vienīgi Latvijas Darba likumu kodeksā paredzētajos gadījumos un kārtībā.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!