• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Eiropas Sociālā fonda apguves novērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2011., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas eksporta izaugsmi augustā

Vēl šajā numurā

19.10.2011., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Eiropas Sociālā fonda apguves novērtējumu

Eiropas Komisijas (EK) Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta vadītāja Adriana Sukova-Toševa un direktorāta pārstāvji, tiekoties ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem ikgadējā sanāksmē par Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansēto aktivitāšu ieviešanu 2007.–2013.gada plānošanas periodā, atzinīgi novērtējuši Latvijas sniegumu ESF apguvē.

“EK novērtējusi Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēto aktivitāšu ietvaros sniegto nozīmīgo atbalstu nodarbinātības veicināšanai Latvijā, piemēram, septembrī 37 miljonu latu pārdale aktīvās darba tirgus politikas pasākumu īstenošanai sniegs iespēju nodrošināt nodarbinātības pasākumu veiksmīgu turpināšanu arī 2012. un 2013.gadā,” uzsver Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs.

Pēc datiem septembra beigās Eiropas Sociālā fonda projektu līgumi noslēgti jau par 87,9% no kopējā ESF piešķīruma, maksājumi finansējuma saņēmējiem par projektu ieviešanu ir veikti jau 50% apmērā no kopējā ESF piešķīruma, kā arī valsts budžeta ieņēmumos no EK jau ir 56% no ESF piešķīruma.

Eiropas Savienības fondu vadošās iestādes vadītājs A.Antonovs tikšanās laikā akcentēja ESF nozīmīgo lomu, uzlabojot Latvijas sociāli ekonomisko situāciju un pauda, ka Latvijai ir būtiski arī nākamajā plānošanas periodā saņemt ES finansējumu vismaz tādā pašā apjomā kā 2007.–2017.gada periodā, vienlaikus nodrošinot vienkāršotu ieviešanas sistēmu, sabalansētas prasības kontrolēm un uz rezultātu balstītu pieeju, lai mazāk administratīvo resursu tiktu tērēti procesā, vairāk koncentrējoties uz reālo pievienoto vērtību no ES finansējuma.

Tikšanās laikā EK pārstāvji pauda gandarījumu, ka EK veikto auditu rezultātā Latvijā nav konstatētas nozīmīgas problēmas ESF aktivitāšu ieviešanā, kā arī nav konstatēti būtiski trūkumi Latvijas ES fondu vadības un kontroles sistēmā, īpaši apmierināti EK pārstāvji bija par Latvijas veiktajiem pasākumiem, stiprinot kontroles vidi saistībā ar iepirkumu pārkāpumu novēršanu.

EK arī vērsa uzmanību uz nepieciešamību veikt pasākumus, lai izvērtētu ESF līdzfinansēto pētījumu lietderību un lietojumu, kā arī rosināja lemt par atlikušā pieejamā ESF finansējuma efektīvu izlietošanu līdzīgiem pētījumiem.

Noslēgumā FM un EK pārstāvji pārrunāja aktuālos 2014.–2020.gada plānošanas perioda jautājumus, uzsverot nepieciešamību fokusēt Kohēzijas politikas atbalstu nākotnē, lielāku uzmanību pievērst sasniedzamajiem rezultātiem un mazināt auditu skaitu. Tādējādi tiktu veicināta Kohēzijas politikas ieviešanas nosacījumu vienkāršošana.

Papildus tika izrunāti aktuālie nacionālā līmenī plānotie darbi, lai organizētu diskusijas par šā gada oktobrī EK publicētajiem regulu piedāvājumiem ES fondu ieviešanai pēc 2013.gada. Puses vienojās par aktīvu un konstruktīvu sadarbību, tai skaitā neformālā līmenī.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!