• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1994. gada 24. maija pavēle Nr. 145 "MEDĪBU ŠAUJAMIEROČU IEGĀDES, REĢISTRĀCIJAS, GLABĀŠANAS, PĀRREĢISTRĀCIJAS, IEVEŠANAS LATVIJAS REPUBLIKĀ UN IZVEŠANAS NO LATVIJAS REPUBLIKAS, REALIZĀCIJAS, IZŅEMŠANAS, ATSAVINĀŠANAS, UZSKAITES PAGAIDU NOTEIKUMI". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.1994., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/238022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas pavēle Nr.202

Par prasībām skolotāju izglītībai, pieņemot tos darbā uz laiku līdz 1 gadam 1994./95.mācību gadā

Vēl šajā numurā

31.05.1994., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 145

Pieņemts: 24.05.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MEDĪBU ŠAUJAMIEROČU IEGĀDES, REĢISTRĀCIJAS, GLABĀŠANAS, PĀRREĢISTRĀCIJAS, IEVEŠANAS LATVIJAS REPUBLIKĀ UN IZVEŠANAS NO LATVIJAS REPUBLIKAS, REALIZĀCIJAS, IZŅEMŠANAS, ATSAVINĀŠANAS, UZSKAITES PAGAIDU NOTEIKUMI

Apstiprināti ar Iekšlietu ministrijas
1994.g. 24.maija pavēli Nr.145

1.VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI.

1.1. Šie noteikumi reglamentē kārtību, kādā tiek veikta medību šaujamieroču iegāde, reģistrācija, glabāšana, pārreģistrācija, ievešana Latvijas Republikā, izvešana no Latvijas Republikas, realizācija, uzskaite, kontrole, tehniskiem noteikumiem neatbilstošu un neizlabojamu šaujamieroču atsavināšana un iznīcināšana, atļaujas anulēšana.

1.2. Pie medību šaujamieročiem attiecināmas: visas gludstobra medību bises, bises un karabīnes ar vienu vai vairākiem stobriem, kombinētās bises un karabīnes, vītņstobru karabīnes un šautenes, kuras lādējamas ar medību patronām, un ja šie šaujamieroči reģistrēti Valsts policijas iestādē, kā medību šaujamieroči.

1.3. Policijas pārvalžu un nodaļu priekšnieki, Rīgā - Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks un viņa vietnieks, izskata iesniegumus un pieņem lēmumus par gludstobra medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem.

1.4. Policijas departamenta priekšnieks un viņa vietnieki izskata iesniegumus un pieņem lēmumus par vītņstobra medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu ārvalstu pilsoņiem.

1.5. Iesniegumu par medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu policijas iestādē izskata mēneša laikā pēc iesnieguma un citu pie tā pievienoto dokumentu saņemšanas.

1.6. Tiesības iegādāties un reģistrēt medību gludstobra šaujamieročus ir Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuriem ir Latvijas Republikas mednieku apliecība un kuri sasnieguši 18 gadu vecumu.

1.7. Tiesības iegādāties un reģistrēt medību vītņstobra šaujamieročus ir Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuriem ir Latvijas Republikas mednieku apliecība, kuri ir sasnieguši 21 gadu vecumu un ir mednieki ne mazāk par 3 gadiem.

1.8. Ārvalstu pilsoņiem Latvijas Republikas teritorijā ir tiesības ievest vai iegādāties un reģistrēt medību šaujamieročus (gludstobra un vītņstobra), ja viņiem ir Latvijas Republikas un savas valsts izdoti dokumenti, kuri apliecina tiesības medīt, un ir saņemta Policijas departamenta šaujamieroča atļauja, un ir savas valsts atļauja uz šaujamieročiem.

2.IESNIEGUMA IZSKATĪŠANA MEDĪBU ŠAUJAMIEROČU ATĻAUJAS IZSNIEGŠANAI

2.1. Pirms medību šaujamieroča atļaujas saņemšanas pieteicējam Policijas sporta klubā jānokārto eksāmens par šaujamieroču pielietošanas nosacījumiem un iegādāšanās, reģistrācijas, glabāšanas, nēsāšanas, realizācijas, pārvadāšanas un pielietošanas kārtību, kā arī jāapliecina prasme to pielietot saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai".

2.1.1. Persona, kura neievēro šos noteikumus, ja nav pamata šo personu saukt pie kriminālatbildības, tiek nosūtīta atkārtotai eksāmena kārtošanai uz Policijas sporta klubu.

2.1.2. Personai, kura nav nokārtojusi eksāmenu Policijas sporta klubā, šaujamieroča atļauja netiek izsniegta.

2.2. Lai tiktu izskatīts atļaujas pieprasījums medību šaujamieroča iegādei, glabāšanai un to nēsāšanai medībās, policijas iestādē (pēc pieteicēja pastāvīgās dzīves vietas) tiek iesniegts:

2.2.1. - iesniegums (pielikums Nr.1);

2.2.2. - medicīnas iestādes atzinumu par pieteicēja veselības stāvokli saskaņā ar likuma "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai" prasībām;

2.2.3. - apliecība par nokārtotu eksāmenu par šaujamieroča pielietošanas nosacījumiem, reģistrācijas, glabāšanas, nēsāšanas, realizācijas, pārvadāšanas un pielietošanas kārtību;

2.2.4. - 2 fotogrāfijas 3õ4 cm;

2.2.5. - tiek uzrādīta mednieka apliecība un pase.

2.3. Lai izlemtu jautājumu par atļaujas izsniegšanu vītņstobra medību šaujamieroča iegādei, papildus pie minētā p.2.2. tiek iesniegts:

2.3.1. raksturojums-ieteikums no darba vietas vai mācību iestādes, vai, pēc pieteicēja dzīves vietas, no pilsētas, rajona, pagasta valdes.

2.3.2. raksturojums-ieteikums no mednieku kolektīva, kurā mednieks sastāv ne mazāk par 1 gadu.

2.3.3. pases un mednieka apliecības kopijas, kuras apstiprina policijas iestādes darbinieks;

2.4. Iesnieguma izskatīšanai var būt pieprasīti arī citi dokumenti, saistīti ar šaujamieroču atļaujas izsniegšanu.

2.5. Dokumenti, kas sastādīti iesniegšanai policijas iestādē medību šaujamieroča iegādei derīgi 6 mēnešus no izdošanas datuma (izņemot medicīnisko slēdzienu un eksāmena apliecību).

2.6. Medību šaujamieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļaujas AIZLIEGTS izsniegt personām:

2.6.1. kuras sodītas par tīšu noziegumu izdarīšanu, neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas;

2.6.2. kurām konstatētas psihiskas slimības vai tām pielīdzināmi psihiski traucējumi, vai kuras ir medicīnas iestāžu uzskaitē sakarā ar alkoholismu, toksikomāniju vai narkomāniju;

2.6.3. kuras fizisku trūkumu dēļ nav spējīgas lietot medību šaujamieročus;

2.6.4. kuras administratīvi sodītas par vardarbīgu likumpārkāpumu izdarīšanu vai par kurām valsts policijas rīcībā ir oficiāli materiāli, kas ļauj uzskatīt, ka šaujamierocis var tikt pielietots ļaunprātīgi, vai kuras administratīvi sodītas par administratīviem pārkāpumiem, kas saistīti ar alkohola vai narkotisko vielu lietošanu;

2.6.5. par kurām valsts policijas rīcībā ir ziņas, kas apliecina šo personu piederību pie aizliegtiem militarizētiem vai bruņotiem formējumiem, likumā noteiktajā kārtībā nereģistrētajām politiskajām partijām vai sabiedriski politiskajām organizācijām, apvienībām vai kustībām;

2.6.6. kuras tiek sauktas pie kriminālatbildības;

2.7. Policijas iestāde mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas veic personas attiecīgu pārbaudi. Pārbaudi veic pēc dzīves vietas. Ja persona piereģistrēta vienā vietā, bet dzīvo citā vietā, tad pārbaudi veic kā pēc reģistrācijas vietas, tā arī pēc personas dzīves vietas. Par pārbaudes rezultātiem noformējams ziņojums, kurš kopā ar citiem materiāliem jāiesniedz policijas iestādes priekšniekam, lai pieņemtu lēmumu par gludstobra medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu vai neizsniegšanu.

2.8. Pēc iesnieguma un citu pievienoto materiālu izskatīšanas par vītņstobra medību šaujamieroču atļaujas izsniegšanu, policijas iestādes priekšnieks ar savu slēdzienu nosūta visus materiālus izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai uz Policijas departamentu.

2.9. Policijas departamenta priekšnieks mēneša laikā no dokumentu iesniegšanas brīža Policijas departamentā izskata iesniegumu un visus norādītos materiālus un pieņem lēmumu par vītņstobru medību šaujamieroča atļaujas izsniegšanu vai neizsniegšanu.

2.10. Policijas iestādes lēmumu par iesnieguma noraidīšanu var mēneša laikā pārsūdzēt augstākā policijas iestādē un pēc tam- tiesā, kuras lēmums ir galīgs.

2.11. Pēc lēmuma pieņemšanas Policijas departaments nosūta iesniegumu un visus materiālus uz policijas iestādi pēc personas dzīves vietas dokumentu noformēšanai un iegādes atļaujas izsniegšanai vai neizsniegšanai.

2.11.1. Iegādes atļaujas uz otro, trešo u.t.t. vītņstobra medību šaujamieroci vienai personai izsniedz ar tās policijas iestādes priekšnieka atļauju, kurā atrodas personas iesniegums ar pārbaudes materiāliem,

2.11.2. Iegādes atļaujā jāuzrāda numurs pēc reģistrācijas žurnāla. Izsniedzot vienai un tai pašai personai otro, trešo u.t.t. iegādes atļauju, numurs jāuzrāda ar dalījuma svītru, piemēram: Nr.35,Nr.35/2, Nr.35/3 u.t.t.

2.12. Iegādes atļauja derīga 3 mēnešus. Ja šinī laikā šaujamierocis nav iegādāts, pēc personas lūguma atļauju var pagarināt uz 3 mēnešiem.

2.13. Atļauja šaujamieroča iegādei izsniedzama pret parakstu, pārbaudot saņēmēja personību pēc pases vai cita personību apliecinoša dokumenta. AIZLIEGTS izsniegt iegādes atļauju citām personām.

2.14. Personai, kura nolēmusi atteikties no šaujamieroča iegādes vai neiegādājas to noteiktajā laikā, trīs darba dienu laikā pēc atļaujas termiņa notecēšanas jānodod atļauju šaujamieroča iegādei policijas iestādē, kura to izsniegusi.

2.15. Personai vienlaicīgi var būt izsniegta iegādes atļauja tikai vienam šaujamierocim. Jauna šaujamieroča iegādes atļauja var būt izsniegta tikai pēc iepriekš izsniegtās iegādes atļaujas nodošanas policijas iestādē, reģistrējot iegādāto šaujamieroci vai neizmantoto iegādes atļauju.

3. MEDĪBU ŠAUJAMIEROČU IEGĀDE, REĢISTRĀCIJA, PĀRREĢISTRĀCIJA, GLABĀŠANA, IEVEŠANA LATVIJAS REPUBLIKĀ UN IZVEŠANA NO LATVIJAS REPUBLIKAS

3.1. Iegādāties medību šaujamieročus un to munīciju atļauts valsts, pašvaldību un privātos tirdzniecības uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) ar policijas iestādes izsniegto speciālo iegādes atļauju, vai pārformējot reģistrācijas dokumentus no viena medību šaujamieroča īpašnieka (ar tā rakstisku lūgumu) uz citu īpašnieku, kuram izsniegta medību šaujamieroča iegādes atļauja, kā arī saņemot medību šaujamieročus mantojumā vai dāvinājumā, ja ir noformēti šiem noteikumiem atbilstoši dokumenti un ir izsniegta iegādes atļauja.

3.2. Realizēt, iegādāties, reģistrēt un pārreģistrēt drīkst tikai rūpnieciski ražotus, lietošanai derīgus un tehniskajiem noteikumiem atbilstošus medību šaujamieročus, kuri nav konstruktīvi pārveidoti šaušanai kārtām un slēptai nēsāšanai.

3.3. Trīs darba dienu laikā pēc medību šaujamieroča iegādes, bet, ievedot Latvijas Republikā ārvalstīs iegādātu medību šaujamieroci - trīs darba dienu laikā pēc iebraukšanas Latvijas Republikā, personai jāreģistrē šaujamierocis valsts policijas iestādē, kura izsniegusi iegādes atļauju. Vītņstobra medību šaujamieročus atļauts reģistrēt tikai pēc izziņas uzrādīšanas par kontrolšāvienu izdarīšanu Iekšlietu ministrijas Tiesu ekspertīžu centrā.

3.4. Ārvalstu pilsoņi reģistrē medību šaujamieročus policijas iestādē ar Policijas departamenta atļauju.

3.5. Reģistrējot medību šaujamieroci, valsts policijas iestāde personai izsniedz atļauju medību šaujamieroča glabāšanai un nēsāšanai medībās uz 3 gadiem, bet ārvalstu pilsoņiem uz 1 gadu no tā datuma, kad policijas iestādes priekšnieks ir pieņēmis lēmumu par medību šaujamieroča atļaujas izsniegšanu.

3.6. Atļaujā tiek norādīta īpašnieka pastāvīgā dzīves vieta.

3.7. Šaujamieroča īpašnieks var realizēt savu šaujamieroci citai personai, kurai ir šaujamieroča iegādes atļauja, pārformējot reģistrācijas dokumentus valsts policijas iestādē ar policijas iestādes priekšnieka atļauju.

3.7.1. Šaujamieroča pārformēšana izdara policijas iestādē, kurā šaujamierocis reģistrēts, abu personu klātbūtnē, uzrādot šaujamieroci, attiecīgās atļaujas, pases vai citus personību apliecinošus dokumentus.

3.8. Medību šaujamieročus un munīcija jāglabā glabāšanas atļaujā uzrādītajā vietā un īpašniekam jānodrošina ieroča un munīcijas glabāšana tā, lai nepieļautu to nolaupīšanu vai nokļūšanu bērnu vai nepiederošu personu rokās. Šaujamieroci (ieročus) jāglabā izlādētā veidā, ar nolaistiem gaiļiem seifos, metāla skapjos vai metāla kastēs, vai koka skapjos ar drošām atslēgām. Munīcija jāglabā atsevišķi no šaujamieročiem.

3.9. Gadījumos, kad šaujamieroča īpašnieks ir ilgstošā prombūtnē, šaujamieroci var nodot glabāšanā jebkurai pilngadīgai personai, ja ir iekārtota šaujamieroča un munīcijas glabāšanas vieta un šī persona uzņemas atbildību par šaujamieroča uzglabāšanu un ir saņēmusi policijas iestādē glabāšanas atļauju, kurā jāizdara atzīme "BEZ IZMANTOŠANAS TIESĪBĀM".

3.10. Mainot dzīves vietu, trīs darba dienu laikā jāinformē policijas iestāde, kurā šaujamierocis reģistrēts.

3.11. Mainot dzīves vietu no vienas pilsētas (rajona) uz citu pilsētu (rajonu), šaujamieroča īpašnieks trīs darba dienu laikā informē par to policijas iestādi, kurā šaujamierocis reģistrēts un trīs darba dienu laikā reģistrē šaujamieroci policijas iestādē pēc jaunās dzīves vietas, iesniedzot rakstisku ziņojumu ar norādi no kurienes pilsonis vai pastāvīgais iedzīvotājs ieradies, kādu šaujamieroci nepieciešams piereģistrēt, kur tas glabāsies. Jāuzrāda pase vai cits personību apliecinošs dokuments ar personas kodu, šaujamieroča atļauja, kuru izsniegusi policijas iestāde pēc iepriekšējās dzīves vietas, mednieka apliecība, šaujamierocis.

3.12. Saņemot iesniegumu, policijas iestāde pieprasa izsūtīt personīgo lietu un citus šaujamieroča uzskaites dokumentus no policijas iestādes, kurā reģistrēts šaujamierocis.

3.13. Pārnēsājot vai pārvadājot šaujamieroci, tam jābūt izlādētam, izjauktā veidā (ja tas ir iespējams) un iesaiņotam pārvalkā. Munīcijai jabūt iesaiņotai vai iepakotai. Līdz ir jābūt šaujamieroča atļaujai.

3.14. Lai pagarinātu šaujamieroča glabāšanas atļauju, mēnesi pirms tās derīguma termiņa izbeigšanās, policijas iestādē pēc šaujamieroča reģistrācijas vietas jāiesniedz:

3.14.1. - šaujamieroča glabāšanas atļauja;

3.14.2. - medicīnas iestādes atzinums par veselības stāvokli saskaņā ar p.2.2.2, ja pēc pēdējās medicīnas pārbaudes ir pagājis vairāk par 5 gadiem;

3.14.3. - apliecība par nokārtotu eksāmenu -personām, kuras nav agrāk kārtojušas eksāmenus saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai";

3.14.4. - 2 fotogrāfijas 3õ4cm;

3.14.5. - jāuzrāda pase vai cits personu apliecinošs dokuments ar personas kodu, mednieku apliecība;

3.14.6. - jāuzrāda šaujamierocis tehniskajai apskatei;

3.15. Ja divu mēnešu laikā pēc šaujamieroča atļaujas termiņa izbeigšanās, šaujamierocis nav pārreģistrēts bez attaisnojoša iemesla, šaujamieroča atļauja tiek anulēta, šaujamierocis izņemts, bet persona saucama pie atbildības saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem.

3.16. Ja vītņstobra šaujamierocis ir remontēts, trīs darbadienu laikā pēc remonta ar to jāizdara kontrolšāviens Iekšlietu ministrijas Tiesu ekspertīžu centrā, un attiecīga izziņa jāiesniedz policijas iestādē, kurā šaujamierocis reģistrēts.

3.17. Reģistrēto medību šaujamieroci drīkst pielietot pašaizsardzības nolūkos vai izmantot to saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai" 16. un 17. panta nosacījumiem.

3.18. Mednieks medībās var savu medību šaujamieroci iedot lietošanā citam medniekam uz medību laika posmu, ja pats piedalās šinīs medībās.

3.19. Ievest Latvijas Republikā šaujamieročus drīkst ar Latvijas Republikas IeM Policijas departamenta atļauju.

3.19.1. Latvijas Republikā ievestie šaujamieroči bez Policijas departamenta atļaujas un muitas atzīmes tiek izņemti, bet vainīgā persona ir saucama pie atbildības saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem.

Reģistrēt Latvijā ievestu šaujamieroci bez Policijas departamenta atļaujas AIZLIEGTS.

3.20. Izvest šaujamieroci no Latvijas Republikas uz citām valstīm drīkst tikai ar Policijas departamenta atļauju un tās policijas iestādes piekrišanu, kurā šaujamierocis reģistrēts, un, ja ir saņemta tās valsts atļauja, uz kurieni šaujamierocis tiks izvests, kā arī tranzīta valstu atļauja, caur kurām šaujamierocis tiks vests.

3.21. Pārvietojot šaujamieroci pāri Latvijas Republikas robežai, tam jābūt izlādētam, iepakotam. To drīkst izvilkt no iepakojuma tikai muitas (robežsargu) uzrādīšanai, pārbaudei un atzīmes izdarīšanai uz atļaujas.

3.22. Šaujamieroča izvešanas atļauju izsniedz ne ātrāk par 5 dienām pirms šaujamieroča izvešanas no Latvijas Republikas.

3.23. Šaujamieroču ievešanas un tranzīta atļauja ir izsniedzama ne ātrāk kā 30 dienas pirms šaujamieroču ievešanas Latvijas Republikā vai tranzītvešanai caur Latvijas Republiku.

3.23.1. Šaujamieroča tranzīta atļauja caur Latvijas Republiku izsniedzama tikai tad, kad ir ievešanas valsts un citu tranzīta valstu atļaujas.

3.24. Neizmantotās šaujamieroču ievešanas un izvešanas atļaujas nododamas Policijas departamentam trīs darba dienu laikā.

4. ŠAUJAMIEROČU REALIZĀCIJA, IZŅEMŠANA, ATSAVINĀŠANA, IZNĪCINĀŠANA, ATĻAUJAS ANULĒŠANA

4.1 Šaujamieroci, kurš atzīts par tehniskajiem noteikumiem neatbilstošu un neizlabojamu vai, kurš konstruktīvi pārveidots šaušanai kārtām, vai slēptai nēsāšanai, izņemt un atsavina bez atlīdzības un iznīcina Iekšlietu ministrijas noteiktajā kārtībā. Personai, kurai šaujamieroci izņem, policijas iestādē izsniedz kvīti, kurā norāda personas vārdu, uzvārdu, kodu, adresi, kāds šaujamierocis (munīcija) izņemts, tā marka, veids, numurs, īpašas pazīmes, tehniskais stāvoklis.

4.2 Lēmumu par šaujamieroča nodošanu iznīcināšanai pieņem speciāli izveidota policijas iestādes komisija, kura sastāv no 3-5 personām un kuras sastāvā ir iekļauts ieroču meistars vai citi šaujamieroču speciālisti. Lēmumu apstiprina policijas iestādes priekšnieks.

4.3. Mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas šaujamieroči tiek nodoti IeM Nodrošinājuma dienesta bruņojuma noliktavā. Iznīcināt šaujamieročus citādā kārtībā AIZLIEGTS.

4.4. Persona, kura vēlas atstāt savā īpašumā par piemiņu neizlabojamu vai tehniskajiem noteikumiem neatbilstošu medību šaujamieroci, uz rakstiska lūguma pamata un ar policijas iestādes priekšnieka atļauju, nodod šaujamieroci Iekšlietu ministrijas Tiesu ekspertīžu centrā cauruma izurbšanai stobrā un citu pārveidojumu veikšanai tā, lai šaujamieroci nevarētu izmantot šaušanai, par ko tiek izsniegta izziņa un kura nododama policijas iestādē šaujamieroča noņemšanai no uzskaites.

4.5. Ja persona neievēro šos noteikumus, atļauju uz medību šaujamieroci, kā arī uz citiem šaujamieročiem anulē, šaujamieročus izņem un realizē ar tirdzniecības uzņēmuma starpniecību pret atlīdzību, kas atbilst to tirgus cenai, izmaksājot ieroča vērtību īpašniekam, vai bez atlīdzības saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem.

4.6. Šaujamieroča atļauju nepagarina vai anulē pirms termiņa:

4.6.1. - ja iestājas 2.6. punktā minētie nosacījumi;

4.6.2. - ja persona neievēro šos noteikumus;

4.6.3. - ja persona izstājas no medniekiem;

4.6.4. - ja personai atņemtas medību tiesības;

4.7. Šaujamieroča īpašnieka nāves gadījumā šaujamierocis desmit dienu laikā nododams policijas iestādē glabāšanai (uz laiku ne ilgāku par 6 mēnešiem) līdz mantinieku noskaidrošanai. Ja mantiniekam ir attiecīgi noformēta atļauja, šaujamieroci pārformē mantiniekam. Gadījumā, ja mantiniekiem nav atļaujas uz šaujamieroci, šaujamieroci realizē ar tirdzniecības uzņēmuma starpniecību vai pārformē uz personu, kurai ir attiecīga šaujamieroča atļauja pret atlīdzību, kas atbilst to tirgus cenai, uzdāvina ar attiecīgo dokumentu noformēšanu vai atstāj sev par piemiņu, pārveidojot šaujamieroci saskaņā ar šo noteikumu 4.4. punktā minētajiem nosacījumiem.

5. CITI AR MEDĪBU ŠAUJAMIEROČIEM SAISTĪTI NOSACĪJUMI

5.1. Policijas pārvaldes un nodaļas, Rīgā - Rīgas pilsētas Galvenā policijas pārvalde veic fizisko un juridisko personu medību šaujamieroču uzskaiti, reģistrējot tos speciālos žurnālos, uzskaites kartiņās, ievadot informāciju datoros un nosūtot speciāli aizpildītas kartes AIMS "IEROČI" IeM Operatīvās uzskaites un statistikas pārvaldei, saskaņā ar Iekšlietu ministrijas noteikto kārtību.

5.2. Vītņstobru medību šaujamieroču kontrolšāvienus veic un izšauto ložu un čaulu kontrolkolekciju glabā IeM Tiesu ekspertīžu centrā.

5.3. Par medību šaujamieroča atļaujas (iegādei, glabāšanai, realizācijai, ievešanai, izvešanai, tranzītam) izsniegšanu kā arī par šaujamieroča pārreģistrāciju, pārformēšanu jāmaksā naudas summa saskaņā ar Iekšlietu ministrijas noteikto lielumu (IeM 1993.g.15.decembra pavēle Nr.302.).

5.4. Policijas darbinieki, saskaņā ar to pilnvarām, kontrolē ieroču, munīcijas iegādes, glabāšanas, nēsāšanas, transportēšanas, reģistrācijas, pārreģistrācijas un realizācijas noteikumu ievērošanu.

Policijas departamenta Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!