• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Igaunijas tautai sakarā ar karavīra bojāeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2011., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Mālpils traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem

Vēl šajā numurā

18.10.2011., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Igaunijas tautai sakarā ar karavīra bojāeju

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Andris Bērziņš, nosūtot vēstuli Igaunijas kolēģim Tomasam Hendrikam Ilvesam, savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai un karavīriem, zaudējot kaprāli Agri Hutrofu 15.oktobrī Helmandas provincē Afganistānā notikušās apšaudes laikā.

Valsts prezidenta līdzjūtības vēstulē teikts: “Latvija dziļās sērās noliec galvu par dienesta pienākumu pildīšanas laikā kritušo karavīru un ir kopā ar viņa piederīgajiem un visu Igaunijas tautu.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Saeimas priekšsēdētāja:

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 15.oktobrī nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Igaunijas parlamenta priekšsēdētājai Enei Ergmā. Igaunijas kareivis gājis bojā, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā. Saeimas vārdā S.Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai un karavīra tuviniekiem.

Saeimas preses dienests

 

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris:

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube ir izteikuši visdziļāko līdzjūtību aizsardzības ministram Martam Lāram, Aizsardzības spēku komandierim ģenerālim Antam Lāneotam, karavīriem un Afganistānā kritušā karavīra tuviniekiem sakarā ar Igaunijas tautas smago zaudējumu.

“Noliecam galvu sērās par dienesta pienākumu pildīšanas laikā kritušo karavīru un esam kopā ar viņa piederīgajiem un visu Igaunijas tautu. Tuva cilvēka zaudēšana mums ir vissmagākais likteņa sniegtais pārbaudījums, un tikai laiks var dziedēt mūsu bēdas. Piemiņu par viņu glabās ne tikai tuvinieki un draugi, bet ikviens, kurš iestājas par mieru, drošību un brīvību,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Lai gan Latvijas un Igaunijas karavīri izvietoti dažādās Afganistānas provincēs, mums ir kopīgs mērķis – lai šajā valstī valdītu miers. Tāpēc katra karavīra zaudējums starptautiskā operācijā ir zaudējums ne tikai karavīra dzimtenei, bet arī visām sabiedrotajām un partnervalstīm. Mēs, mazās valstis, kas līdzās lielajām valstīm pilnvērtīgi iesaistāmies miera uzturēšanas operācijā Afganistānā, zinām, cik augsta cena jāmaksā par mūsu drošību,” Latvijas karavīru vārdā izsakot līdzjūtību Igaunijas kolēģiem, uzsver NBS komandieris.

Aizsardzības nozares amatpersonas vēl ātrāku izveseļošanos Afganistānā ievainojums guvušajiem Igaunijas karavīriem.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

 

Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis telefoniski sazinājies ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu un izteicis līdzjūtību saistībā ar Igaunijas karavīra traģisko bojāeju Helmandas provincē Afganistānā.

Ministrs arī uzdevis nosūtīt vēstuli, lai izteiktu līdzjūtību kritušā karavīra tuviniekiem un draugiem, kā arī visai Igaunijas tautai, piedzīvojot smagu zaudējumu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!