• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dziesmu un deju svētku logo ideju konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2011., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

18.10.2011., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dziesmu un deju svētku logo ideju konkursu

2013.gada vasarā notiks XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki. Jūnijā nākamo svētku rīkotājs – Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs (KNMC) – izsludināja svētku logo ideju konkursu. Tā mērķis bija atrast ideju logo izstrādei, kas tiks izmantots kā galvenā zīme svētku noformējumā un visu veidu ārējās komunikācijas materiālos.

Konkursa pieteikumu pieņemšana beidzās 26.septembrī, un kopā tika saņemtas 170 svētku logo idejas. Svētku logo ideju pieteikumus vērtēja XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku noslēguma koncerta galvenais mākslinieks Ivars Mailītis un svētku režisors Uģis Brikmanis, KNMC direktore Dace Melbārde, Grafikas dizaina asociācijas valdes loceklis Edgars Zvirgzdiņš, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Kristaps Zariņš un Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktore, iepriekšējo skolēnu svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Pēc darbu izvērtēšanas svētku zīmes tālākai izstrādei tika izvirzīta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolnieces Luīzes Sprūdes ideja. Par savu zīmes redzējumu autore saka: “Uguns rituāli, saules magnētiskais starojums, latviešu tradicionālais spēks un ekspresija. Līgo simboliskā forma attēlota kā neaptverami dinamiskā tautas enerģija.”

Otro un trešo vietu žūrija izlēma piešķirt Madarai Enzelei (Dundagas Mākslas un mūzikas skola) un Nikolai Enriketai Jaundālderei (Madonas Mākslas skola).

Par svētku logo ideju konkursa rezultātiem Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore D.Melbārde saka: “Šis konkurss bija īpašs ar to, ka tajā piedalījās ļoti daudzi jaunie un topošie mākslinieki. Vairākas iesniegtās idejas apliecināja, ka Latvijas mākslas izglītības sistēmā strādā izcili pedagogi. Iesniegtajās ideju skicēs bija skaidri jaušams sistemātisks un pārdomāts ikdienas darbs, kas ikdienā norisinās Latvijas mākslas skolās. Dziesmu un deju svētku logo ideju konkursā tas rezultējās ar līdz šim nebijušu interesantu priekšlikumus skaitu, kā jaunie mākslinieki vizualizē Latvijas nozīmīgākos nacionālos svētkus.”

Inga Bika, KNMC sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!