• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par BEREC biroja atklāšanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2011., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dziesmu un deju svētku logo ideju konkursu

Vēl šajā numurā

18.10.2011., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par BEREC biroja atklāšanu Rīgā

14.oktobrī Rīgā oficiāli atklāts Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru apvienības (BEREC) birojs, tā kļūstot par pirmo ES iestādi, kuras galvenā mītne atrodas Latvijā. Atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece un digitālās programmas komisāre Nēlī Krūsa, Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis, kā arī citas amatpersonas.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš atklāšanas uzrunā norādīja, ka BEREC biroja atklāšana Rīgā ir svarīgs notikums ne tikai Latvijas mērogā, bet arī Eiropas Savienībā, ko pierāda arī Eiropas Komisijas aktīva iesaistīšanās biroja atklāšanas procesā. Latvija ir apņēmusies nodrošināt izcilus apstākļus biroja darbam, un Valsts prezidents pauda cerību, ka biroja darbības pozitīvie rezultāti parādīs Latviju kā izcilu vietu kopējo Eiropas Savienības projektu vadīšanai.

N.Krūsa turpinot sacīja: “BEREC ir svarīga loma konsekventāka un atklātāka telekomunikāciju tirgus regulatoru darba nodrošināšanā, kā arī tas veicina paraugprakses piemērošanu visās dalībvalstīs. BEREC biroja izveidošana ir priekšnosacījums efektīvai, neatkarīgai un veiksmīgai šā sarežģītā uzdevuma izpildei.”

Kriss Fontēns, BEREC priekšsēdētājs, uzsvēra: “Šobrīd BEREC izstrādā savu stratēģisko programmu nākamo 3–5 gadu periodam. Tās mērķis ir padarīt BEREC par plašākas digitālās un interneta politikas kodolu. Bez BEREC biroja atbalsta šā tālejošā mērķa īstenošana ir grūti iedomājama, tādēļ esmu ārkārtīgi priecīgs, ka birojs ir kļuvis autonomāks un tuvojas optimālajam darba režīmam.”

Rīgas biroja atvēršanas ceremoniju apmeklēja daudzi aktīvi Eiropas elektronisko sakaru sektora dalībnieki, kas izmantoja iespēju tikties, lai pārrunātu Eiropas telekomunikāciju tirgus regulatoru stratēģiskos plānus. BEREC birojs atrodas Z.A.Meierovica bulvārī 14.

BEREC ir organizācija, kas apvieno ES nacionālo elektronisko sakaru regulatoru (Latvijā – Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija) vadītājus. BEREC birojs Rīgā sniegs šai organizācijai administratīvu un profesionālu atbalstu. BEREC birojā strādās 28 darbinieki no ES valstīm. Tā budžets nākamgad paredzēts 4,44 miljoni eiro, un lielākā daļa šīs naudas tiks izdota Latvijā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!