• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valmieras un Pleskavas apgabala sadarbības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1999., Nr. 123/124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļvidzemes priekšlikumiem pašvaldību turpmākajām funkcijām

Vēl šajā numurā

22.04.1999., Nr. 123/124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valmieras un Pleskavas apgabala sadarbības līgumu

Valmieras domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis 15.aprīlī Pleskavā parakstīja sadarbības memorandu ar Pleskavas apgabalu "Par ekonomisko, kultūras un tūrisma sakaru attīstību". No Pleskavas apgabala puses to parakstīja apgabala vicegubernators Jurijs Savickis.

Memorands paredz Latvijas tirdzniecības nama izveidošanu Pleskavā un kopīgu izstāžu un gadatirgu organizēšanu, kā arī ciešu sadarbību starp domes un apgabala administrācijas struktūrām. Tajā minēta nepieciešamība sadarboties kokapstrādē un tūrismā, kā arī iespējama kopuzņēmumu veidošana.

Pateicoties LR konsules Birutas Urvačovas atsaucībai, M.Kučinskim jau agrāk bija izveidojušās ļoti lietišķas un draudzīgas attiecības ar Pleskavas apgabala administrācijas vadību. Līguma parakstīšanu iniciējusi Pleskavas apgabala puse. "Viņiem, cik es nopratu, nedaudz skauda Vidzemes uzņēmēju centieni sadarboties ar Novgorodu, nevis ar Pleskavu," informēja M.Kučinskis, piebilstot, ka tādējādi izskaidrojama memoranda parakstīšanas steiga, jo Pleskava vēlējās būt pirmā. "Es uzskatu, ka parakstītais memorands ir unikāls dokuments. Esmu informēts par vairākām Latvijas pilsētu iniciatīvām Krievijā, taču, cik man zināms, šādus memorandus vēl neviens nebija parakstījis." Šis memorands tika parakstīts laikā, kad Maskavā vairāki politiķi aicināja pieņemt sankcijas pret Latviju. Nevienlīdzīgi esot arī sadarbības partneri — vienā pusē ir viens no Krievijas Federācijas subjektiem, otrā — neliela Latvijas pilsēta.

Gandarīta par parakstīto dokumentu ir arī LR konsule Pleskavā Biruta Urvačova, viņa uzskata, ka Latvijas uzņēmēji līdz šim vēl nav pilnībā novērtējuši biznesa iespējas Pleskavā. B.Urvačova cer, ka parakstītais memorands sekmēs Valmieras un citu Vidzemes pilsētu, kā arī Latvijas uzņēmēju lietišķo sadarbību ar Pleskavas apgabalu.

M.Kučinskis uzskata, ka Valmiera var būt interesanta sadarbības partnere Pleskavas apgabalam, jo tā izveidojusies par ekonomiski attīstītu reģiona centru, kur attīstīta ražošana un biznesa infrastruktūra. M.Kučinskis arī turpmāk centīsies sekmēt ārējos ekonomiskos kontaktus, tādējādi sekmējot uzņēmēju aktivitātes. 22. un 23.aprīlī M.Kučinskis viesosies Zviedrijas pilsētā Solnā, kur pārrunās zviedru uzņēmēju līdzdalību Valmieras forumā, kurš norisināsies Valmierā no 1. līdz 3. jūnijam un kurā piedalīsies arī Novgorodas un Pleskavas uzņēmēji.

"RKT – Publicitāte"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!