• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļvidzemes priekšlikumiem pašvaldību turpmākajām funkcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1999., Nr. 123/124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

22.04.1999., Nr. 123/124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļvidzemes priekšlikumiem pašvaldību turpmākajām funkcijām

Pirmdien, 19.aprīlī, Valkā vairāku Ziemeļvidzemes pilsētu domju vadītāji vienojās, ka pašvaldības nākamajai tikšanās reizei izstrādās piekšlikumu par pašvaldības funkcijām, ko iesniegs Ministru kabinetā. Šī ideja radās sarunas rezultātā ar Latvijas Pašvaldību savienības un Pašvaldības teritoriālās reformas sekretariāta vadību.

Ziemeļvidzemes pilsētu domju vadītāji izsaka vienotu atbalstu premjerministra Viļa Krištopana idejai par valsts ministra posteņa izveidi, lai šī persona organizētu valsts un pašvaldību reformu īstenošanu Latvijā, kā arī būtu politiski atbildīga par to. Jo kā atzina Valmieras mērs Māris Kučinskis, pašlaik neviens nav atbildīgs par šīs reformas realizāciju, kaut gan likumā noteiktās normas prasa amatpersonas darbību un atbildību. Pilsētu domju vadītāji izteica atbalstu vienotas Vidzemes kartes izveidei. Tās projekts tika prezentēts iepriekšējā tikšanas reizē Limbažos. Kartes galvenais mērķis ir nodrošināt vienotu informāciju par Vidzemi.

Sanāksmē Valmieras pilsētas padomes domes vadītājs Māris Kučinskis tika pilnvarots uzsākt sarunas ar Gulbenes un Alūksnes kolēģiem, lai izdibinātu viņu vēlmi piedalīties Vidzemes pilsētu vadības ikmēneša tikšanās reizēs un plašākā pašvaldību mērogā risinātu aktuālās problēmas. Jau nākamajā nedēļā tiks izsūtīts aicinājums par dalību un nākamās sanāksmes darba kārtība.

Šajā sanāksmē piedalījās arī Valgas mēra vietnieks Enno Kase. Viņš informēja par pašvaldības strukturālo attīstību, bet Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis plašāk runāja par Latvijas Reģionu attīstības fonda mērķiem un darbības plāniem. Latvijas Pašvaldību teritoriālas reformas sekretariāta (LPTRS) vadītājs Valērijs Seilis un eksperte Dzidra Vecbrāle informēja par pašvaldību apvienošanas un sadarbības izpēti un projektiem. Sekretariāts plāno, ka līdz 2002.gadam būs gatava pašvaldību teritoriju iespējamā karte.

Nākamā sanāksme notiks piektdien, 21.maijā, Valmierā. Galvenais darba kārtības jautājums būs priekšlikumu apkopošana par pašvaldību funkcijām. Ziemeļvidzemes pašvaldību vadītāji apmainīsies ar pieredzi, kas gūta no Latvijas Pašvaldību savienības komitejām, Latvijas pilsētu savienības un citām institūcijām.

 

Par Valmieras sadarbību ar Solnu

22.un 23.aprīlī Valmieras mērs Māris Kučinskis tiksies ar sadraudzības pilsētas Zviedrijā Solnas mēru Andervu Gustavu ( Anderv Gustav ). Tikšanās galvenais mērķis ir veicināt ciešāku sadarbību ar Solnu tautsaimniecībā, kultūrā, izglītībā un citās jomās.

Šobrīd aktuālas ir sarunas par Solnas pašvaldības vadības un uzņēmēju dalību Valmieras forumā, kas notiks Valmierā no 1.līdz 3.jūnijam. Būs tikšanās ar uzņēmējdarbības koordinatoru Solnas pašvaldībā, kurš organizē uzņēmēju piedalīšanos Valmieras forumā.

Stokholmas pilnvarotais Latvijā Juris Tārs informēja, ka atsaucība no Stokholmas un Solnas uzņēmējiem ir salīdzinoši liela, lai rastu sadarbības partnerus gan Latvijā, gan Krievijā investīciju ieguldīšanai stabilos un perspektīvos projektos. Jāpiemin, ka Solna ir Stokholmas priekšpilsēta, kurā koncentrējas Zviedrijas galvaspilsētas lielākie rūpnieciskie uzņēmumi.

Valmieras pilsētas domes vadītājs vizītes laikā Zviedrijā ir nolēmis pārrunāt vairākus jautājumus, kas nozīmīgi Valmieras attīstībai. M.Kučinskis runās par iespējamo Zviedrijas valdības atbalstu Valmieras pilsētas attīstības plāna īstenošanā. Jo Zviedrijas valdība paredz atbalstu savas valsts sadraudzību pilsētām, kāda Valmiera šajā gadījumā ir Solnai.

Sadarbība tūrismā ir nākamais vizītes mērķis, runājot par tūristiem nepieciešamās informācijas apmaiņas sistēmas izveidošanos un projektu izstrādi tūristu piesaistīšanai. Domājot par Valmieras jaunatnes nodarbinātības, interešu un talantu pilnveidošanas iespējām, Māris Kučinskis ar Solnas pašvaldību runas par tās līdzdalību Valmieras jaunatnes centra izveidē gan pieredzes, gan citu atbalstu veidu aspektā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!