• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības paplašināšanās procesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2011., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

13.10.2011., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības paplašināšanās procesu

12.oktobrī Eiropas Komisija (EK) ir laidusi klajā kārtējos progresa ziņojumus par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstīm bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju, Horvātiju, Islandi, Melnkalni, Turciju, potenciālajām kandidātvalstīm Albāniju, Bosniju un Hercegovinu un Kosovu, kā arī nākusi klajā ar komunikāciju "Paplašināšanās stratēģija un galvenie izaicinājumi 2011–2012". Kopā ar progresa ziņojumiem EK ir sagatavojusi arī viedokli un analītisko ziņojumu par Serbijas iesniegto pieteikumu dalībai ES. Minētajos dokumentos EK analizē kandidātvalstu un potenciālo kandidātvalstu progresu ceļā uz ES, kā arī formulē ieteikumus paplašināšanās politikas tālākai virzībai.

Latvija atzinīgi novērtē EK sagatavoto ikgadējo paplašināšanās paketi un tajā veikto situācijas Rietumbalkānu valstīs, Turcijā un Islandē analīzi, kā arī pauž gandarījumu par EK rekomendāciju sākt pievienošanās ES sarunas ar bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju un Melnkalni un piešķirt ES kandidātvalsts statusu Serbijai.

"Ceru, ka visas ES dalībvalstis piekritīs EK rekomendācijām un tiks sperti tālāki pozitīvi soļi ne tikai Serbijas, bet arī pārējo kandidātvalstu un potenciālo kandidātvalstu ES integrācijas procesā," norāda Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. "Sagaidu, ka pēc Horvātijas ES pievienošanās līguma parakstīšanas šā gada decembrī tā ratifikācijas process dalībvalstīs noritēs raiti, kā arī tiks atvērtas jaunas ES pievienošanās sarunu sadaļas ar Turciju. Tāpat būtu pēdējais laiks sākt pievienošanās sarunas ar bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju," uzsver ārlietu ministrs.

Latvija stingri atbalsta tālāku ES paplašināšanos Rietumbalkānos, kā arī attiecībā uz Turciju un Islandi, jo uzskata, ka bez to uzņemšanas ES nav iespējams pabeigt Eiropas kontinenta vēsturiskās apvienošanās un stabilizācijas procesu.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!