• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta 1994. gada 6. aprīļa paziņojums "Latvijas Valsts prezidenta paziņojums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1994., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta lēmums Nr.30

Par starpvalstu līgumiem ar Moldovas Republiku un Ukrainu par draudzību un sadarbību

Vēl šajā numurā

09.04.1994., Nr. 43

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: paziņojums

Pieņemts: 06.04.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidenta paziņojums

Šā gada 6. aprīlī saņēmu IT AR — TASS paziņojumu, ka Krievijas prezidents Boriss Jeļcins ir piekritis Krievijas Aizsardzības ministrijas priekšlikumam par Krievijas bruņoto spēku kara bāzes izveidošanu Latvijas valsts teritorijā. Paziņojumā ir teikts, ka Krievijas Ārlietu ministrijai saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministriju un citām ministrijām ir jāveido sarunas par šo jautājumu un ir jānoformē attiecīgi līgumi.

Tas acīmredzami ir pretrunā ar abu valstu valdību delegāciju sarunās paralēlajiem līgumiem, un vienlaicīgi liek apšaubīt Krievijas valdības delegācijas patiesos nodomus līgumu sagatavošanas gaitā. Šis paziņojums rada pamatotas bažas par Latvijas un Krievijas valstu prezidentu paredzēto tikšanos un iespējamā politiskā dialoga attīstību. Tas neliecina par Krievijas iekšpolitisko un ārpolitisko stabilitāti, kā ari mazina uzticību Krievijai kā līguma partnervalstij. Krievijas armijas bāzes izveidošana Latvijas teritorijā būtu reāls drauds Latvijas suverenitātei un drošībai un destabilizētu stāvokli ne tikai Baltijas reģionā, bet ari Rietumeiropā.

Pēdējo stundu laikā, lai saņemtu izskaidrojumu minētajai informācijai, esmu vairākkārt mēģinājis sazināties ar ZRKG virspavēlnieku ģenerālpulkvedi Majorovu un Krievijas prezidenta administrāciju. Līdz šim brīdim atbildi neesmu saņēmis, kas liecina par noteiktu izvairīšanos no izskaidrojuma sniegšanas.

Latvija nekad nepieļaus Krievijas armijas kara bāzes izveidošanu savā teritorijā.

Valsts prezidents
Guntis Ulmanis

Rīgā 1994. gada 6. aprīli

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!