• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Valsts prezidentu kopīgs paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1994., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/237078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidenta paziņojums

Latvijas Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

09.04.1994., Nr. 43

PAR DOKUMENTU

Veids: paziņojums

Pieņemts: 07.04.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas
Valsts prezidentu kopīgs paziņojums

Mēs apsveicam šīsdienas presē publicēto ziņu ar Krievijas valdības oficiālo preses pārstāvju apgalvojumu, ka Latvija Prezidenta Jeļcina 5.aprīļa rīkojumā, kurā uzskaitītas valstis, kurās Maskava vēlas izveidot militāras bāzes, esot minēta "kļūdas" dēļ. Kaut gan mēs apsveicam šo ziņu, tomēr esam nobažījusies, kādas pastāvīgas sekas Šādiem incidentiem var būt mūsu valstīs, mūsu attiecībās ar Krievijas Federāciju un pat visu valstu iespējās sadarboties ar valdību Maskavā. Tāpēc aicinām Prezidentu Jeļcinu personīgi publiski paziņot, ka rīkojums nr.174 bijis kļūdains attiecībā uz Latviju, un vēlreiz apstiprināt, ka viņš pats uzņēmies tiešās saistības par drīzu un pilnīgu Krievijas bruņoto spēku izvešanu no Igaunijas un Latvijas.

Sekas, ko izraisa tāda rīcība kā 5.aprīļa rīkojums un Maskavas tās pašas dienas lēmums atkāpties no sarunās ar Igauniju un Latviju saskaņotajiem noteikumiem, sniedzas daudz tālāk par mūsu valstu un Krievijas sarunām. Tas pamatoti uztrauc mūsu iedzīvotājus, un — vēl vairāk — palielina spriedzi Eiropā, jo liek šaubīties, vai Krievijas valdība uzskatāma par uzticamu sarunu partneri. Tādējādi šādu rīcību nevar atbalstīt neviens, kam rūp stabilitāte un demokrātiskas pārmaiņas.

Baltijas valstis vienmēr ļoti godprātīgi vedušas sarunas ar Krievijas Federāciju un to darīs arī turpmāk. Mūsu valdības darīs ari visu iespējamo, lai mīkstinātu šī bēdīgā incidenta sekas. Tomēr mūsu iespējas turpināt tādā pašā garā acīmredzot ir ierobežotas, tāpēc aicinām visus interesentus palīdzēt mūsu centienos.

Lennarts Mēri,
Igaunijas Republikas
Valsts prezidents
 Guntis Ulmanis, 
Latvijas Republikas
Valsts prezidents
Aļģirds Brazausks,
Lietuvas Republikas
Valsts prezidents

1994.gada 7.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!