• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta kanceleja: Par atbildi uz iesniegumiem saistībā ar pensionēšanos pēc atvieglotiem noteikumiem un iespēju pensionēties priekšlaicīgi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2011., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zemes dienests: Par īpašumu prognozētajām kadastrālajām vērtībām

Vēl šajā numurā

28.09.2011., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta kanceleja: Par atbildi uz iesniegumiem saistībā ar pensionēšanos pēc atvieglotiem noteikumiem un iespēju pensionēties priekšlaicīgi

Latvijas Valsts prezidenta kanceleja laikā no 2011.gada 26.augusta līdz 2011.gada 23.septembrim ir saņēmusi 716 iesniegumus par pensionēšanos ar atvieglotiem noteikumiem un iespēju pensionēties priekšlaicīgi.

Saskaņā ar Iesniegumu likuma 6.panta trešo daļu un ņemot vērā, ka iesniegumiem nepiemīt individuāls raksturs, tie tika iesniegti organizētas akcijas ietvaros uz vienādām veidlapām un atbildes sniegšana uz katru iesniegumu prasītu nesamērīgu iestādes resursu patēriņu, Valsts prezidenta kanceleja sniedz vienu kopīgu atbildi.

Valsts prezidenta kancelejas atbilde tiek izlikta iestādes apmeklētājiem pieejamās telpās, publicēta iestādes mājaslapā internetā www.president.lv un laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un netiek nosūtīta katram iesniedzējam individuāli. Ņemot vērā Liepājas metalurgu arodbiedrības iniciatīvu un 2011.gada 26.augusta vēstuli, kanceleja atbildes vēstuli nosūtīja arī minētajai arodbiedrībai.

Valsts prezidents Andris Bērziņš konceptuāli atbalsta iespēju pensionēties pēc atvieglotiem noteikumiem un iespēju pensionēties priekšlaicīgi. Tomēr jautājumu par šādas pensionēšanās iespējas saglabāšanu un konkrētiem nosacījumiem vislabāk izvērtēt vienlaikus ar likuma “Par valsts budžetu 2012.gadam” izstrādāšanu un pieņemšanu, rodot risinājumus, kas kompleksi sabalansē valsts budžeta finansiālās iespējas un konkrētu personu sociālo aizsardzību.

Minētā jautājuma risināšanai tiek rūpīgi sekots līdzi, un ceram, ka priekšlaicīgās pensionēšanās jautājums tiks atrisināts jau 2011.gada nogalē. Valsts prezidenta kanceleja pateicas par pilsonisko iniciatīvu Latvijas sabiedrībai nozīmīgā jautājumā, un ikviens ieteikums tiek augsti vērtēts.

Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!