• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO Cilvēktiesību padome: Par cilvēktiesību situācijas izvērtēšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2011., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Ņujorkā

Vēl šajā numurā

27.09.2011., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO Cilvēktiesību padome: Par cilvēktiesību situācijas izvērtēšanu Latvijā

22.septembrī ANO Cilvēktiesību padome (CTP) pieņēma lēmumu, ar kuru tika noslēgts Latvijas cilvēktiesību situācijas izvērtēšanas process ANO Vispārējā periodiskā pārskata pirmā cikla ietvaros. CTP apstiprināja ziņojumu par Latvijas izvērtēšanas procesu Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 11.sesijas ietvaros 2011.gada 5.maijā, kā arī tam pielikumā pievienoto Latvijas iesniegto rakstisko viedokli par ANO Vispārējā periodiskā pārskata ietvaros saņemtajām rekomendācijām, kuru Latvijas Republikas Ministru kabinets apstiprināja šā gada 6.septembrī.

Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO Ženēvā, vēstnieks Raimonds Jansons savā uzrunā padomei pateicās par iespēju Latvijai šā cilvēktiesību izvērtēšanas mehānisma ietvaros identificēt un izvērtēt savus sasniegumus un izaicinājumus cilvēktiesību jomā un pauda apņēmību turpināt centienus veicināt cilvēktiesību aizsardzību. Vēstnieks pateicās tām ANO dalībvalstīm un nevalstiskajām organizācijām, kuras šā procesa ietvaros ir paudušas savu viedokli un rekomendācijas par dažādām cilvēktiesību jomām. Papildus iesniegtajam rakstiskajam viedoklim par saņemtajām rekomendācijām, uzrunā tika sniegta arī informācija par progresu vairākās jomās, kopš Latvija sniedza pārskatu šā gada maijā. Tika uzsvērts, ka lielāko daļu rekomendāciju Latvija jau ir īstenojusi vai plāno īstenot, tostarp rekomendācijas turpināt bērnu un personu ar invaliditāti tiesību aizsardzības un dzimumu līdztiesības veicināšanas pasākumus, veicināt sabiedrības integrāciju, turpināt uzlabot apstākļus ieslodzījuma vietās un apkarot rasisma un naida noziegumus un cilvēktirdzniecību. Informāciju par rekomendāciju ieviešanas procesu Latvija sniegs nākamā Vispārējā periodiskā pārskata cikla ietvaros, provizoriski 2016.gadā.

Interaktīvajā diskusijā par Latvijas Republikas pirmo nacionālo ziņojumu par vispārējo cilvēktiesību situāciju, kurā piedalījās 43 ANO dalībvalstis, Latvija pavisam saņēma 122 rekomendācijas. Šī informācija ir atspoguļota Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas ziņojumā par Latviju.

ANO Vispārējais periodiskais pārskats tika sākts 2008.gadā, paredzot reizi četros gados visās ANO dalībvalstīs pēc vienādas metodoloģijas izvērtēt cilvēktiesību situāciju. Cilvēktiesību situācijas izvērtēšana balstās uz informāciju par katras valsts pienākumu un saistību cilvēktiesību jomā pildīšanu, paredzot nonākt pie vērtējuma ar interaktīva dialoga palīdzību, kura laikā citas ANO dalībvalstis var uzdot jautājumus un sniegt rekomendācijas.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!