• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starpvaldību vienošanos ar Kazahstānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2011., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot veidot koalīciju atbildīgam komandas darbam

Vēl šajā numurā

20.09.2011., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starpvaldību vienošanos ar Kazahstānu

16.septembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Kazahstānas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Rapilu Žošibajevu.

Tikšanās laikā apspriesta Latvijas un Kazahstānas sadarbība politiskajā un ekonomiskajā jomā, kā arī starptautisko jautājumu aktualitātes, tai skaitā situācija Afganistānā un Centrālāzijas reģionā. A.Teikmanis uzsvēra, ka Latvijai Kazahstāna ir nozīmīgs un perspektīvs sadarbības partneris Centrālāzijas reģionā.

Paplašinot starp abām valstīm noslēgto juridiski tiesisko bāzi, tikšanās laikā tika parakstītas divas starpvaldību vienošanās:

• Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgums par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem, ko parakstīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A.Teikmanis;

• Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības vienošanās par personu atpakaļuzņemšanu un Protokols par Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Kazahstānas Republikas valdību par personu atpakaļuzņemšanu īstenošanas kārtību, ko parakstīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Pozitīvi attīstās abu valstu ekonomiskā sadarbība, īpaši tirdzniecības, transporta, tranzīta un loģistikas jomā. Latvijas un Kazahstānas kopējais tirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis gan 2010.gadā (salīdzinājumā ar 2009.gadu: par +30,8%), gan arī 2011.gada 1.pusgadā (salīdzinājumā ar 2010.gada 1.pusgadu: +19,4%). Īpaši atzīmējams, ka Latvijas eksports uz Kazahstānu 2011.gada 1.pusgadā ir audzis par 90% jeb 11,5 miljoniem ASV dolāru. Latvijas eksporta pieaugums šajā laika periodā vērojams visās nozīmīgākajās eksporta nozarēs. Tuvākajā laikā plānota kārtējā Starpvaldību komisijas sēde par ekonomiskajiem, zinātnes un kultūras jautājumiem.

17.septembrī Kazahstānas Ārlietu ministrijas delegācijas pārstāvji uzstājās Rīgas konferences diskusijas sadaļā par Centrālāziju un Afganistānu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!