• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot veidot koalīciju atbildīgam komandas darbam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2011., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot Latvijas vēsturnieku pirmo kongresu un piedaloties tā darbā

Vēl šajā numurā

20.09.2011., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot veidot koalīciju atbildīgam komandas darbam

Valsts prezidents Andris Bērziņš pateicas visiem vēlētājiem, kuri piedalījās 11.Saeimas vēlēšanās, tādējādi apliecinot pilsonisku atbildību par Latvijas nākotni un turpmāko valsts attīstību.

“Vēlētāju aktivitāte ir sabiedrības līdzdalības un līdzatbildības barometrs, kas liecina par valsts izaugsmes un patstāvības potenciālu. Nav nekā sliktāka par vienaldzību un bezatbildību nedz valstī, nedz cilvēku attiecībās,” atzīst Valsts prezidents.

Vērtējot vēlēšanu rezultātus, A.Bērziņš uzsver, ka vēlētāju izvēles rezultāts dod iespēju izveidot tādu koalīciju un valdību, kam jāstrādā turpmāko triju gadu perspektīvā, sekmīgi pabeidzot starptautiskā aizdevuma programmu, nostiprinot valstī finanšu disciplīnas un atbildīgas budžeta plānošanas kārtību, konsekventi veicinot uzņēmējdarbību un radot nepieciešamos priekšnosacījumus no Latvijas izbraukušo cilvēku atpakaļ atgriešanai dzimtenē.

“Valsts ir cilvēki, un cilvēks ir lielākā vērtība, kas pieder valstij. Šo atziņu der paturēt prātā ikvienam, kas jau darbojas vai vēl tikai ienāk politikā,” uzskata A.Bērziņš.

Valsts prezidents aicina vēlēšanās uzvarējušos politiskos spēkus pēc iespējas ātrāk sākt konstruktīvas un atbildīgas sarunas par koalīcijas veidošanu, kā pamatprincipu izvirzot saliedētas komandas darbu nākamo triju gadu laikā.

“Uzvaras eiforija un ambīcijas nav labākais sabiedrotais nopietna darba sākumam. Uzvara ir tikai mirkļa emocijas, kas beidzas tad, kad sākas reāls darbs. Visbeidzot – es ļoti ceru, ka Latvijas politika ir izslimojusi visas “bērnu slimības”, guvusi nopietnas mācības un arī atziņas par to, ka politiķa darba patiesā mēraukla ir solījumu pildīšana un vārdu saskaņa ar darbiem. Šim Saeimas sasaukumam būs tikai trīs gadi, lai pierādītu, ka esat labāki par vēlētāju atlaisto iepriekšējo Saeimu. Jums būs jāstrādā daudz spraigākā un arī grūtākā darba režīmā. Ekonomiskā situācija pasaulē pašlaik nevieš optimismu, tādēļ šis nebūs laiks, kad cīnīties vienam pret otru. Šis ir laiks, lai strādātu “par”, nevis “pret”. Par Latviju un par Latvijas nākotni,” uzsver Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!