• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nolikums par algotu pagaidu sabiedrisko darbu organizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.1994., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/236261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas nolikums

Nolikums par bezdarbnieku profesionālo apmācību un pārkvalificēšanu

Vēl šajā numurā

16.03.1994., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: nolikums

Pieņemts: 24.02.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOLIKUMS
Par algotu pagaidu sabiedrisko darbu organizēšanu

Apstiprinu:
Labklājības ministrijas darba valsts ministrs A.Bērziņš
1994.gada 24.februārī

1. Par algotiem pagaidu sabiedriskiem darbiem uzskatāmi sabiedriski lietderīgi darbu veidi, kuri tiek organizēti, lai nodarbinātu bezdarbniekus un kuru izpildei nav nepieciešama speciāla izglītība vai kvalifikācija.

2. Algotos pagaidu sabiedriskos darbos iesaista bezdarbniekus, kuri vēlas strādāt, bet dažādu iemeslu dēļ nevar atrast piemērotu pastāvīgu darbu.

3. Algotos pagaidu sabiedriskos darbus organizē pašvaldības pēc bezdarbnieka piekrišanas saņemšanas sadarbībā ar nodarbinātības valsts dienestu. Šos darbus var organizēt municipālajā saimniecībā, valsts uzņēmumos un privātstruktūrās, kā arī speciāli šiem mērķiem veidojamos uzņēmumos.

4. Lēmumu par algotu pagaidu sabiedrisko darbu organizēšanu pieņem attiecīgās teritorijas pašvaldība vadoties no bezdarbnieku skaita un gatavības iesaistīties darbos, finansu resursiem un pagaidu sabiedrisko darbu organizēšanai atbilstošu objektu esamības.

5. Algotos pagaidu sabiedriskos darbos iesaistāmo cilvēku skaita apsekošanu, ņemot vērā potenciālo sabiedrisko darbu veicēju vēlmes un intereses veic Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa. Algotu pagaidu sabiedrisko darbu realizācijas programmas izstrādā un apstiprina pašvaldības kopīgi ar Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu. Programmās tiek konkretizēts darbu apjoms, finansēšanas avoti, darbu izpildes termiņi un atbildīgie par programmu realizāciju.

6. Algotus pagaidu sabiedriskos darbus finansē no to pasūtītāju līdzekļiem.

Gadījumos, kad līgumā starp Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu un pasūtītāju ir paredzēts daļu no bezdarbnieku darba samaksas summas, kas mēnesī katram bezdarbniekam nepārsniedz valsts noteikto minimālo darba algu, segt no valsts budžeta vai Nodarbinātības valsts fonda līdzekļiem, pasūtītājs izmaksu tāmi saskaņo ar attiecīgās teritorijas Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu un vietējo pašvaldību un noslēdz par to ar Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu līgumu (pielikums Nr.1).

Kad algotos pagaidu sabiedriskos darbus organizē Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa, tam ir tiesības apmaksāt visus tāmē šiem mērķiem paredzētos izdevumus. Šajos darbos iesaistāmo darbu vadītāju vai organizatoru skaits nedrīkst pārsniegt 10% no kopējā nodarbināto skaita.

7. Algotu pagaidu sabiedrisko darbu veicināšanai pašvaldības var darba devējiem, saskaņā ar Likumu par pašvaldībām, piešķirt nodokļu maksājumu vai vietējo nodevu atvieglojumus vai dotācijas.

8. Bezdarbnieku iesaistīšanu algotos pagaidu sabiedriskos darbos organizē Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu, šo Nolikumu un saņemot viņu rakstisku piekrišanu.

Iesaistot bezdarbniekus algotos pagaidu sabiedriskos darbos, Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa tos informē par darba noteikumiem un apstākļiem, darba organizāciju un samaksu, kā arī reizi mēnesī paredz saīsinātu darba dienas režīmu, lai bezdarbniekam radītu iespēju apmeklēt Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu pastāvīgas darba vietas izvēlei.

9. Pieņemt darbā bezdarbniekus algotu pagaidu sabiedrisko darbu veikšanai var tikai ar Nodarbinātības valsts dienesta centra vai nodaļas norīkojumu.

10. Ar bezdarbniekiem, kuri vēlas veikt algotus pagaidu sabiedriskos darbus, darba devējs slēdz darba līgumu uz laiku līdz diviem mēnešiem ar tiesībām to pagarināt (Pielikums Nr.2).

11. Darba devējs nodrošina pagaidu sabiedriskos darbos nodarbinātos ar apmācību darba aizsardzības un sākotnējo darba iemaņu apgūšanai vai nepieciešamības gadījumos, papildus vienojas par to ar Nodarbinātības valsts dienesta centru vai nodaļu.

12. Bezdarbnieks, kurš strādā algotos pagaidu sabiedriskajos darbos, var pirms termiņa lauzt darba līgumu, dienu iepriekš rakstveidā uzsakot darba devējam, tikai tad, ja ir atrasta pastāvīga darba vieta.

13. Darba līgums pēc darba devēja iniciatīvas var tikt lauzts saskaņā ar darba likumdošanu.

Par visiem darba līguma laušanas gadījumiem darba devējam trīs dienu laikā jāinformē Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa, norādot atlaišanas iemeslu.

14. Pasūtītājs un Nodarbinātības valsts dienesta centrs vai nodaļa līdz katra mēneša piektajam datumam sastāda aktu par algotu pagaidu sabiedrisko darbu izpildi (Pielikums Nr.3).

15. Nodarbinātības valsts dienests un tā centri un nodaļas ik mēnesi apkopo informāciju par algotiem pagaidu sabiedriskiem darbiem un iesniedz to Labklājības ministrijas Darba departamentam un attiecīgajām pašvaldībām.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!