• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2011., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Latvijas Ordeņu kapitulā

Vēl šajā numurā

07.09.2011., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu jautājumiem

5.septembrī sanāca valdības ministru darba grupa par ES fondu jautājumiem. Ministri iepazinās ar Finanšu ministrijas sagatavoto informāciju attiecībā uz Eiropas Komisijas piedāvājumu par līdzfinansējuma likmju palielināšanu ES projektiem līdz 90%, kā arī konceptuāli atbalstīja papildu valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu 1,58 miljonu latu apmērā Veselības ministrijai. Tādējādi ES fondu projektu īstenošanai stacionārās veselības aprūpes sistēmā līdz 2015.gadam valsts līdzfinansējuma apmērs sasniegs 11 miljonus latu.

Ministri iepazinās ar Finanšu ministrijas viedokli par Eiropas Komisijas piedāvājumu ES fondu līdzfinansējuma likmju paaugstināšanai tām valstīm, kuras izmanto starptautisko finanšu palīdzību. Ministri vienojās, ka Finanšu ministrijai jāturpina sadarbība ar Eiropas Komisiju par optimālu risinājumu šīs iespējas izmantošanai.

Ministri atkārtoti iepazinās ar situāciju saistībā ar AS “Pasažieru vilciens” rīkoto iepirkumu konkursu par elektrisko un dīzeļvilcienu iegādi, tā ekonomisko pamatojumu un ietekmi uz tautsaimniecību. Ministri vienojās, ka šajā jautājumā ir jāsagaida Eiropas Komisijas atzinums par iepirkumu konkursa dalībnieka sūdzību, kā arī Iepirkumu uzraudzības biroja atzinums par pagājušajā nedēļā saņemto sūdzību. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka nepieciešams novērst neattiecināmo izmaksu risku.

Koalīcija darba grupā sprieda par finansējuma pārdali darbības programmā “Infrastruktūra un pakalpojumi”. Ministri diskutēja par profesionālās izglītības skolu optimizāciju, kuras pabeigšanai papildus nepieciešami 34 miljoni latu. Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra: “Līdzekļus reformas pabeigšanai nepieciešams atrast, izvērtējot neefektīvos ES fondu projektus nozares ietvaros, un no tiem piešķirt līdzekļus profesionālajām skolām.” Ministri vienojās, ka par papildu finansējuma piešķiršanu varēs runāt, kad būs veikts kopējais izvērtējums par neefektīviem projektiem darbības programmā un rasts atbilstošs finansējuma apjoms.

Ministri diskutēja par līdzekļu piešķiršanu platjoslas interneta tīkla attīstībai un vienojās, ka par šo jautājumu atkārtoti spriedīs pēc Eiropas Komisijas atzinuma saņemšanas par iespēju sniegt valsts atbalstu. Attiecībā uz papildu līdzekļu piešķiršanu publisko interneta pieejas punktu attīstībai Latvijā ministri uzsvēra, ka šā projekta ietvaros nepieciešams stiprināt jau esošos interneta punktus bibliotēkās. Kultūras ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) uz nākamo ES fondu darba grupu jāsagatavo pārskats par iespējām koordinēti attīstīt interneta pieejamību visā Latvijas teritorijā.

Darba grupa diskutēja arī par papildu finansējumu reģionālo koncertzāļu attīstībai, kam nepieciešami papildu 30,7 miljoni latu. V.Dombrovksis uzsvēra, ka nepieciešamos līdzekļus šim mērķim var rast, efektīvi izmantojot pašvaldībām pieejamo ES fondu finansējumu pilsētvides sakārtošanai. Šādu risinājumu jau izvēlējusies Rēzeknes pilsēta koncertzāles finansēšanai. Ministri vienojās, ka Kultūras ministrija uz nākamo sēdi iesniegs pārskatu par iespējām līdzīgu modeli izmantot arī Liepājas koncertzāles gadījumā.

Attiecībā uz IT sistēmas projektu ES prezidentūras nodrošināšanai ministri vienojās, ka koncepcijas un priekšizpētes darbus jāveic atbildīgajai ministrijai VARAM sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!