• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - pieņemot Itālijas ārējās tirdzniecības ministru - sarunā ar Japānas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1999., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais. 7. - 12. aprīlis

Vēl šajā numurā

13.04.1999., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— pieņemot Itālijas ārējās tirdzniecības ministru

U.JPG (20934 BYTES) Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 9.aprīlī, tikās ar Itālijas ārējās tirdzniecības ministru Pjero Fasīno (attēlā).

Sarunā G.Ulmanis un P.Fasīno pārrunāja Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības. Valsts prezidents sacīja, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības padziļināšanā ar Itāliju. Pēc prezidenta teiktā, sadarbība Pasaules tirdzniecības organizācijas ietvaros sniegtu plašas iespējas sakaru paplašināšanā. G.Ulmanis izteicās, ka Itālijas modes nama atklāšana Rīgā ir nozīmīgs notikums tirdzniecisko sakaru stiprināšanā.

P.Fasīno informēja Valsts prezidentu, ka Itālija turpinās kapitālieguldījumus Latvijā. Drīzumā Rīgā tiks atvērts Itālijas Ārējās tirdzniecības institūts, kas veicinās investīciju ieguldīšanu un uzņēmēju sakaru paplašināšanos.

Tikšanās gaitā pārrunāts ES paplašināšanās process un gaidāmā NATO galotņu sanāksme Vašingtonā, spriests arī par humāno katastrofu Kosovā.

— sarunā ar Japānas vēstnieku

Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze piektdien, 9.aprīlī, Rīgas pilī pieņēma Japānas vēstnieku Latvijā Takeši Fudži un Akiko Fudži kundzi.

Valsts prezidents un vēstnieks pārrunāja paveikto pēc G.Ulmaņa vizītes Japānā pagājušā gada beigās.

Sarunā tika spriests par Latvijas un Japānas divpusējām attiecībām. G.Ulmanis un T.Fudži bija vienisprātis, ka vēl ir daudz veidu, kā paplašināt uzņēmējdarbības un tirdzniecības sakarus starp abām valstīm un sadarbību izglītībā, sniedzot iespējas apgūt japāņu valodu un iegādāties grāmatas.

Valsts prezidents un vēstnieks izteica pārliecību, ka jāsekmē tūrisms starp Latviju un Japānu, lai iedzīvotāji varētu iepazīties ar otru valsti.

Tikšanās gaitā runāts par aktuāliem jautājumiem Eiropā un pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

Turpinājums

no 1.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!