• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ar saskaņu starp dvēseli un darbu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1999., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ar saskaņu starp dvēseli un darbu" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.04.1999., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs JĀNIS STRAUME:

"Ar saskaņu starp dvēseli un darbu"

Intervija Latvijas radio vakar, 12.aprīlī, raidījumā "Atbalss" pulksten 15.00

— Šodien tiekamies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi. Prieks jūs redzēt šeit, studijā, tieši 12.aprīlī, domāju, ka 12 vienmēr ir bijis laimīgs skaitlis, arī Lieldienu brīvdienas beigušās. Kā jūtaties pēc brīvdienām?

J.Straume:

— Jāsaka, ka sevišķas brīvdienas neiznāca, jo Saeimas darba laiks ir būtībā nepārtraukts un prezidijs strādāja arī Lieldienu pārtraukumā. Pietiekami daudzi jautājumi tika sagatavoti nākamajai sesijai un priekšā ir diezgan saspringts darba režīms un darba apjoms.

— Par šīs nedēļas svarīgākiem jautājumiem, jo ceturtdien jau būs pirmā plenārsēde pēc brīvdienām.

J.Straume:

— Šajā nedēļā mēs izskatīsim vairākus likumprojektus ko sagatavojis Ministru kabinets, manuprāt, ļoti aktuāls un būtisks būs ar "Lattelekom" saistītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas starpziņojums, tiks izskatīts arī lēmumprojekts, ko šī komisija ir sagatavojusi. Rīt prezidijs kopīgi ar Frakciju padomi lems, kā tālāk risināt jaunā Satversmes aizsardzības biroja direktora ievēlēšanu, jo šeit likumdošana nav paredzējusi konkrētu kārtību, kādā veidā šo amatpersonu ievēlēt. Tā ka pietiekoši daudz jautājumu ir ceturtdienas plenārsēdei.

— Bet acīmredzot pēc brīvdienām visi būs vai nu pavasarīgāk noskaņoti, vai arī nevarēs tik ātri ieskrieties, kā jūs domājat?

J.Straume:

— Es domāju, ka ieskrieties varēs, jo deputāti ir strādājuši arī komisijās, ne tikai situšies ar olām, darbs ir visu laiku darīts, īpaša ieskriešanās nemaz nebūs vajadzīga.

— Kolēģis Jānis Brodelis tūlīt pasmaidīja, un man šķiet, viņam uz mēles ir jautājums — kuram deputātam bija stiprākās olas?

J.Straume:

— Šādu statistiku neesmu veicis.

— Bet, ja mēs tā reizē nopietni un ar vieglu smaidu runājam, tad man šķiet, ka iepriekšējā Saeimā bija vairāki tādi savdabji, piemēram, Gundars Valdmanis, Kārlis Čerāns, kuriem allaž bija ko teikt visos jautājumos. Vai jums nešķiet, ka šī Saeima šai ziņā ir nabagāka, respektīvi, bālāka, visi tādi "pareizāki"? Klausītāji, kas mājās pie radio aparātiem mīl klausīties, tie saka: tagad nav tik interesanti. Bet jums kā priekšsēdim?

J.Straume:

— Man kā priekšsēdim šķiet, ka nemaz tik neinteresanti nav, pietiekoši daudz asprātību un sarkasmu ir izskanējis Saeimas plenārsēdēs. Es domāju, ka šis konstruktīvisms un mazāk nekonstruktīva humora ir tā iemesla dēļ, ka kvalitatīvi šis Saeimas sastāvs ir labāks, to ir atzinuši arī cilvēki, tā teikt, no malas.

— Tas nozīmē, ka vēlētāji ar katrām Saeimas vēlēšanām kļūst gudrāki?

J.Straume:

— Un arī politiķi, es domāju, kļūst gudrāki un apzinīgāki. Mūsu klausītāja daktere Beatrise Neimane, zvanot mums uz "Kāpnēm", ir teikusi tā — Straumes kungam novēlēt izturību un darboties pēc devīzes — dvēseli Dievam, sirdi tēvijai un rokas darbam. Man šķiet, labi teikts.

J.Straume:

— Ļoti labs novēlējums. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!