• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Novados un pilsētās: Liepājā, 26.08.2011.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2011., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.08.2011., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Novados un pilsētās: Liepājā, 26.08.2011.

26.augustā Valsts prezidents Andris Bērziņš reģionālā vizītē viesojās Liepājā, kur apmeklēja vairākus uzņēmumus un ar pilsētas vadību un deputātiem pārrunāja pilsētas aktuālos jautājumus.

A.Bērziņš iepazinās ar Liepājas Biznesa centrā strādājošiem uzņēmumiem – metālapstrādes uzņēmumu “Lesjofors Spring LV”, plastmasas detaļu ražošanas uzņēmumu “Baltic RIM” un elpošanas ekipējuma ražošanas uzņēmumu “Interspiro”.

Pēc Liepājas biznesa centra apskates Valsts prezidents ar gandarījumu atzina, ka šāda pieeja jaunu ražotņu veidošanai un darbavietu radīšanai ir Liepājas veiksmes stāsts: “Liepājas snaudošais potenciāls ir beidzot pamodies. Liepāja vienmēr ir bijusi viena no Latvijas atslēgas pilsētām, un tās loma nākotnē vēl tikai pieaugs.”

Savukārt, apmeklējot Liepājas ostu, A.Bērziņš apskatīja uzņēmuma “Transite Services” jauno piestātņu būvniecību un iepazinās ar citiem ostas uzņēmumiem, kā arī tikās ar AS “Liepājas osta LM” vadību.

Uzņēmuma “Transite Services” īpašnieks Sergejs Govorovs rosināja Valsts prezidentu iestāties par brīvo ekonomisko zonu un brīvostu statusa pagarināšanu likumdošanā no 2017.gada, kā ir noteikts šobrīd, vismaz līdz 2030.gadam, to jau ir izdarījusi Lietuva. Pretējā gadījumā Latvijas brīvajās ekonomiskajās zonās aizsāktie projekti zaudēs potenciālās investīcijas un konkurētspēju. A.Bērziņš ar izpratni novērtēja šo priekšlikumu un solīja par to iestāties likumdošanas jomā.

Apmeklējot Latvijā lielāko pārstrādājošo uzņēmumu “Liepājas metalurgs”, Valsts prezidents iepazinās ar uzņēmuma darbību, apskatīja jauno elektrokrāsņu testēšanu elektrotēraudkausēšanas cehā un darba pusdienās ar uzņēmuma vadību pārrunāja jautājumus, kas tieši skar metālrūpniecības attīstību Latvijā, tajā skaitā topošo Enerģētikas likumu. Uzņēmēji aicināja A.Bērziņu vērtēt topošo likumu no pozīcijām, kas veicinātu, nevis mazinātu tādu uzņēmumu konkurētspēju, kuru ražošana balstās lielā enerģijas patēriņā. Valsts prezidents pilnībā piekrita šādam redzējumam.

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī jautājums par “Liepājas metalurga” eksporta aizliegumu uz ASV, kas uzņēmumam ir būtisks tirgus zaudējums. Valsts prezidents atbildēja, ka pirmajā tikšanās reizē ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi šo jautājumu ir aktualizējis, kā arī turpmāk sarunās ar ASV politiķiem un varas pārstāvjiem iestāsies par šīs problēmas risināšanu.

Savukārt tikšanās laikā ar Liepājas domes deputātiem tika pārrunāti Liepājas pilsētas attīstības galvenie virzieni, izglītības jomas un saimnieciskie jautājumi. Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks uzsvēra, ka Liepāja vienmēr ir bijusi rūpnieciska pilsēta, kur rūpniecība arī šobrīd aizņem 42% no kopējās saimnieciskās darbības. U.Sesks informēja par ekonomiskās krīzes pārvarēšanas rezultātiem, par ko liecina pakāpeniska bezdarba samazināšanās un saražotās produkcijas apjoma pieaugums, un to, ka lielu nozīmi Liepājas vadība pievērš ostas padziļināšanas darbiem, jaunu ostas teritoriju apgūšanai, tranzītceļu būvniecībai, kā arī lidostas attīstībai, veicot skrejceļu rekonstrukciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!