• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2011., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/235028

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.08.2011., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

24.augustā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar Eiropas Savienības daudzgadu budžeta 2014.–2020.gadam sagatavošanas gaitu un Latvijas nacionālo prioritāšu definēšanas kvalitāti, valsts budžeta 2012.gadam sagatavošanas gaitu un iespējamos konsolidācijas pasākumus, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumdošanas izmaiņas un jautājumus par sociālās stabilitātes nodrošināšanu valstī.

LLPA pārstāvji visos diskutētajos jautājumos akcentēja nepieciešamību palielināt republikas pilsētu lomu valstiski nozīmīgu lēmumu pieņemšanā, ņemot vērā šo pilsētu iesaisti pašvaldību finanšu izlīdzināšanas pasākumos, sociālo jautājumu risināšanā un līdzšinējo pieredzi sadarbībā ar izpildvaru un parlamentu. Vienlaikus lielo pilsētu vadītāji uzsvēra, ka iestājas par reģionālo attīstību, kas īstenojama, balstoties uz konkurētspējīgu darbavietu radīšanu un pārdomātām investīcijām.

LLPA vērsa Valsts prezidenta uzmanību uz nepieciešamību vienoties par nacionālajām prioritātēm un apvienot politiķus un ekspertus Latvijas interešu aizstāvībā jaunā finanšu perspektīvā 2014.–2020.gadam Eiropas Savienībā, kur Latvijai jānodrošina tās attīstībai nepieciešamais finansējums – ne mazāks kā iepriekšējā periodā.

Valsts prezidents apliecināja gatavību arī turpmāk sadarboties ar LLPA pārstāvjiem, risinot problēmjautājumus topošās Stratēģiskās attīstības komisijas ietvaros, kā arī sadarbojoties likumdošanas iniciēšanas procesos, ja pašvaldību virzītie priekšlikumi gūs atbalstu Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās reizē ar Valsts prezidentu piedalījās visu Latvijas lielo pilsētu vadītāji – Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs.

LLPA pārstāvēja arī izpilddirektors Jānis Kalviņš, eksperte ES fondu jautājumos Kristīne Krasovska, eksperte finanšu jautājumos Inta Komisare, Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes vadītāja Laima Grobiņa, izpilddirektora asistente Aija Mazitāne, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas biroja vadītāja Anda Grantiņa un “MRS Grupa” mediju konsultante Dagnija Dižbite.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!