• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2011., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot jaunās Satversmes tiesas tiesneses zvērestu un tiekoties ar Satversmes tiesas tiesnešiem

Vēl šajā numurā

18.08.2011., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Andris Bērziņš: Labdien! Mēs sākām ar jau iepriekšējā reizē sākto vispārīgo tēmuļoti īsi pārrunājām situāciju pasaulē un tās iespējamo ietekmi uz Latviju. Pamatjautājums bija budžeta veidošanas process līdz šā gada beigām. Pārrunājām, protams, arī situāciju "airBaltic". Par to precīzākas atbildes un informāciju sniegs Dombrovska kungs.

Jautājums: Bērziņa kungs, tagad atkal pie Rīgas pils durvīm, tā teikt, klauvē ZZS un "Saskaņas centrs", lūdzot jūs tomēr atvērt Pensiju likumu un vismaz kādai daļai cilvēku palīdzēt. Es runāju ar Finanšu ministriju – viņi joprojām uzskata, ka šajā situācijā nav iespējamas nekādas papildu subsīdijas sociālajā budžetā. Kā jūs rīkosieties?

A.Bērziņš: Mēs pārrunājām tieši šo jautājumu visa budžeta un konsolidācijas kompleksā un vienojāmies, ka tas tiek arī kopīgi skatīts. Bet mans uzstādījumskamēr nav koalīcijas vienošanās, tas nav nekādā veidā risināms, jo tas ir saistīts ar nākamā gada budžeta situāciju kompleksi, to nevar atsevišķi izraut.

Jautājums: Bet kā jūs skatāties uz nākamā gada budžeta situāciju? Jums nav bažu par to, ka beigās varētu būt jākonsolidē vēl lielāka summa nekā šobrīd nosauktā?

A.Bērziņš: Protams, neviens nevar paredzēt situāciju, kā tā attīstīsies pasaulē. Šeit, iekšēji vērtējot, tai nevajadzētu būt izteikti citādai. Varētu domāt: ja situācija noturēsies tāda kā šobrīd, tad varētu būt zināms kritums 4.ceturksnī, kas kopumā sevišķi neietekmēs nākamā gada situāciju, jo pašlaik tā ir labāka, nekā tika plānots gada sākumā, kad šos jautājumus apsprieda.

Jautājums: Turpinot par Saeimas darba kārtību, prezidenta kungs, vai, strādājot pie tās, jūs esat izjutis kādu spiedienu? Kas, jūsuprāt, būtu neatliekamie darbi, ko Saeimai noteikti vajadzētu izdarīt vēl līdz vēlēšanām?

A.Bērziņš: Es ciešu spiedienu neesmu izjutis, jo mēs, mani padomnieki, vācam informāciju, domājuļoti objektīvu un vispārīgu situācijas novērtējumu. Mēs situāciju apspriežam, izejot no pamatnostādnes, ka tomēr mums jāsaglabā stabilitāte un jāizpilda visas saistības, kādas mums ir starptautiski. Tāpēc es neredzu tādu problēmu.

Jautājums: Un neatliekamie darbi?

A.Bērziņš: Acīmredzot būs jautājums par dalību misijā Afganistānā. Tad būs viens, kas tiek arī vērtēts, par Plašsaziņas līdzekļu padomivai to pagarināt? Tie ir tādi divi jautājumi, kas ir zināmi. Ja parādīsies būtiska vajadzība un būs vienošanās, protams, netiks kavēti arī citi jautājumi. Ir informācija, piemēram, par Meža likumu. Tur ir lietas, kas tīri cilvēcīgi būtu jāievieš. Tātad, ja vienošanās būs panākta, tie būs darba kārtībā.

 


Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 17.augustā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!