• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Austrijas un Luksemburgas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2011., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

18.08.2011., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Austrijas un Luksemburgas vēstniekus

Darbam Latvijas Republikā Valsts prezidents Andris Bērziņš 16.augustā akreditēja Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Štefanu Pēringeru (attēlā pa kreisi) un Luksemburgas Lielhercogistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Konrādu Bruhu (attēlā pa labi)

Foto: VPK

 

Tikšanās laikā ar jauno Austrijas vēstnieku Štefanu Pēringeru Valsts prezidents uzsvēra Austrijas kā Latvijas partnervalsts nozīmi gan divpusēji, gan Eiropas Savienībā, cenšoties sasniegt kopīgus mērķus. Viņš atzīmēja konstruktīvās starpvalstu attiecības un auglīgo politisko dialogu visaugstākajā politiskajā līmenī. Tāpat tika apspriesta veiksmīgā sadarbība kultūras, izglītības un zinātnes jomā. Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējām. Viņš aicināja vēstnieku veicināt Austrijas uzņēmēju investīcijas Latvijā. Apspriestas tika sadarbības iespējas IT nozarē, koksnes pārstrādē, atjaunojamās enerģijas projektos, kā arī citās jomās.

Štefans Pēringers (Stefan Pehringer)  – studējis Vīnes universitātē Juridiskajā fakultātē. Ārlietu dienestā kopš 1995.gada. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā un strādājis vēstniecībā Vācijas Federatīvajā Republikā.

Sarunā ar jauno Luksemburgas vēstnieku Konrādu Bruhu abas amatpersonas apsprieda sadarbības iespējas Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienībā 2015.gadā, kā arī veiksmīgo sadarbību citās starptautiskajās jomās. Valsts prezidents arī izteica uzaicinājumu Luksemburgas uzņēmējiem aktīvi izmantot Latvijas ģeogrāfisko novietojumu to uzņēmējdarbības paplašināšanai Latvijā. Tika pārrunāti arī finanšu izaicinājumi Eiropā un Latvijas apņēmība pievienoties eirozonai 2014.gadā. Luksemburgas vēstnieks rezidēs Varšavā.

Konrāds Bruhs (Conrad Bruch)  – dzimis 1960.gadā. Studējis Trīras universitātē politiku un slāvu valodas, kā arī Politisko studiju institūtā Parīzē. Ārlietu dienestā kopš 1993.gada. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā un strādājis vēstniecībā VFR. Bijis vēstnieks Grieķijā, Kiprā, Rumānijā, Gruzijā, Polijā un Lietuvā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!