• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - apsveikumā Latvijas jaunatnes kongresam - saņemot ASV valsts sekretāres vēstuli - uzklausot "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1999., Nr. 109/110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grāmatu - spoguli mūsu garam un dvēselei

Vēl šajā numurā

09.04.1999., Nr. 109/110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— apsveikumā Latvijas jaunatnes kongresam

Godātie pirmā Latvijas jaunatnes kongresa organizatori un delegāti!

Man ir patiess prieks sveikt jūs pirmajā Latvijas jaunatnes kongresā!

Ir pavasaris, mostas daba. Esmu gandarīts, ka arī jaunieši ir aktivizējušies un pievērsušies valstiski svarīgu jautājumu apspriešanai.

Ikvienai valsts nozarei ir saistība ar jaunatni. Tas nozīmē, ka valsts institūcijām ir jāuzņemas funkcijas un atbildība jaunatnes politikas jomā. Taču svarīgi, lai jaunatnes darbā īpašu lomu uzņemtos arī paši jaunieši, iesaistoties lēmumu pieņemšanā un jaunatnes politikas īstenošanā.

Aicinu jūs aktīvāk iesaistīties visās sabiedriskās dzīves jomās. Tikai izglītota un aktīva jaunatne, kas brīva no šabloniem, ir mūsu valsts nākotne un cerība. Aicinu jūs kongresā apspriest arī sāpīgus jautājumus, piemēram, ar jaunatnes noziedzību saistītos.

Lai jaunatne realizētu savas potenciālās iespējas, tai pirmkārt jābūt fiziski un garīgi stiprai. Tādēļ novēlu jums aktivizēt savus līdzaudžus uz aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, iesaistoties arī sporta un kultūras pasākumos.

Valstij būs nozīmīgi jūsu foruma rezultāti un to analīze, lai meklētu sekmīgas valsts un jaunatnes organizāciju sadarbības jomas nākotnē.

Vēlot jums radošu un sekmīgu darbu, —

Vilis Krištopans,

Ministru prezidents

— saņemot ASV valsts sekretāres vēstuli

Ministru prezidents Vilis Krištopans ir saņēmis ASV valsts sekretāres Madelaines Olbraitas vēstuli, kurā augstā ASV amatpersona izsaka gandarījumu par Ministru prezidenta V.Krištopana pausto stingro nostāju pret 16.marta — Latviešu karavīru atceres dienas — pasākumiem. "Jūsu iniciētais publiskais paziņojums, kurā tiek pausts stingrs un nepārprotams nacisma nosodījums, kā arī valdības locekļu un bruņoto spēku atturēšanās no piedalīšanās pasākumos demonstrē starptautiskajiem novērotājiem Latvijas pozīciju cilvēktiesību un pilsoniskas sabiedrības jautājumos," teikts M.Olbraitas vēstulē.

Vienlaikus ASV valsts sekretāre atzinīgi novērtējusi ziņu par iespēju Saeimai šajā gadā veikt grozījumus likumdošanā, latviešu karavīru piemiņas dienu pārceļot no 16.marta uz citu, atbilstošāku, datumu. M.Olbraita apsveic jebkuru rīcību, kas depolitizēs piemiņas dienas atzīmēšanu un novērsīs iespējamo neizpratni par to, kā arī pret Latviju vērsto kritiku.

— uzklausot "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju

Vakar, 8.aprīlī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Jaunās partijas pārstāvi un "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri.

Sarunas gaitā I.Ūdre informēja Ministru prezidentu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas sagatavoto starpziņojumu, savukārt V.Krištopans darīja zināmu, ka līdz 12.aprīlim lūdzis tieslietu ministri Ingrīdu Labucku un satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu sniegt premjeram kopīgu atzinumu par komisijas starpziņojumu un priekšlikumus par komisijā iesniedzamā dokumenta projektu. Vienlaikus V.Krištopans ir lūdzis šo jautājumu iekļaut Ministru kabineta 13.aprīļa sēdes darba kārtībā.

V.Krištopans un I.Ūdre īsi pārrunāja arī Jaunās partijas iesniegto priekšlikumu vēstuli, kas attiecas uz koalīcijas sadarbību. V.Krištopans atzina, ka ikviena koalīcijas partnera vēlme uzlabot koalīcijas līguma saturu ir jāvērtē pozitīvi, vienlaikus uzsverot, ka šādi jautājumi ir koalīcijas padomes kompetencē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!