• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Valsts kontrolieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2011., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.08.2011., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Valsts kontrolieri

Valsts prezidents Andris Bērziņš, 9.augustā tiekoties ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, pārrunāja turpmāko sadarbību valsts kapitāla un resursu pārvaldības politikas veidošanā, kuras galvenais uzdevums politiskā līmenī ir izstrādāt integrētu politiku plānu četru gadu griezumā, uz kā pamatotos ikgadējā budžeta izstrādāšana un finanšu plānošana.

Valsts kontroliere vērsās pie Valsts prezidenta ar konkrētām likumdošanas iniciatīvām, kas būtu virzāmas jaunievēlētās Saeimas izskatīšanai un apstiprināšanai. A.Bērziņš piekrita izvērtēt konkrētos priekšlikumus un atbilstoši rosināt arī to likumdošanas iniciatīvas. Vienlaikus sarunā tika uzsvērts, ka jau esošajās politikās un politiku plānošanas dokumentos nepieciešams veikt padziļinātu revīziju, lai izvērtētu to aktualitāti un novērstu situāciju, kad budžets faktiski ir autonoms no valsts realizētajām politikām.

Valsts prezidents un valsts kontroliere bija vienisprātis, ka šābrīža situācija, kad sagaidāmas jaunas Saeimas vēlēšanas, ir piemērots brīdis, lai izvirzītu politisku uzstādījumu nākamajiem Saeimas deputātiem – plānot valsts attīstību un stratēģiju ilgtermiņā. I.Sudraba uzsvēra, ka ir būtiski ikvienu valsts politiku un funkciju plānot un vērtēt, balstoties uz mērķi un rezultātu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!