• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija:Par lietusgāžu radītajiem ceļu bojājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2011., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 4.augustā

Vēl šajā numurā

05.08.2011., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija:Par lietusgāžu radītajiem ceļu bojājumiem

4.augustā Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss un “Latvijas Valsts ceļu” (LVC) valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže apsekoja lietusgāžu rezultātā bojātos transporta infrastruktūras objektus Saldus pilsētā un novadā un novērtēja to radītos zaudējumus.

A.Matīss norāda: “Lietusgāžu radītie ceļu bojājumi Saldus pilsētā un novada teritorijā ir būtiski, taču jāuzteic ceļu uzturētāji, kuri rīkojušies operatīvi un veikuši nepieciešamos remontdarbus, nomainot ūdens caurtekas un asfaltējot bojātos ceļu posmus. Šobrīd turpinās darbs ceļu posmā Lutriņi–Lašupe–Zirņi, kur bojātas caurtekas un izskalots ceļu posms 15 metru garumā, lai jau tuvākajā laikā varētu atjaunot pilnvērtīgu satiksmi minētajā ceļā.”

Saldus pilsētā tika apsekoti izskaloto ielu posmi un bojātās ūdens caurtekas, kā arī pārrunāti sastādītie aprēķini, ko pilsētai un iedzīvotājiem radīja lietusgāzes. Pārliecinoties par radītājiem zaudējumiem un sagatavotajiem aprēķiniem, valsts sekretārs A.Matīss uzsver: “Pieprasītā kompensāciju summa ir adekvāta tiem postījumiem un zaudējumiem, kuri radās lietusgāžu rezultātā pilsētā.”

“Satiksmes ministrija vērsīsies jau tuvākajā valdības sēdē un prasīs kompensēt izdevumus valsts ceļiem 394 tūkstošu latu apmērā un pašvaldību ceļiem 139,6 tūkstošu latu apmērā, kas radušies, novēršot lietusgāžu radīto plūdu izskalojumus un ceļu pārrāvumus Saldus pilsētā un novada teritorijā,” norāda A.Matīss. Ir saņemti provizoriski aprēķini no Brocēnu novada ar lūgumu kompensēt radītos zaudējumus pašvaldības ceļiem, kuri tiks izvērtēti.

Tika apsekots arī ceļa posms uz Liepājas šosejas, kur veikts remonts, lai operatīvi atjaunotu transporta kustību maģistrālajā autoceļā. Veicot operatīvo remontu, secināts, ka jāveic papildu caurteku uzstādīšana, lai nākotnē neatkārtotos to izskalošana. Divu nedēļu laikā minētajā posmā tiks sākti rekonstrukcijas darbi, kuru laikā var tikt ierobežota satiksme.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!