• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2011. gada 29. jūlija lēmums Nr. 43 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2011., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.44

Par vēlēšanu iecirkņu, kuros varēs balsot arī pa pastu, izveidošanu ārvalstīs

Vēl šajā numurā

03.08.2011., Nr. 120

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 43

Pieņemts: 29.07.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.43

Rīgā 2011.gada 29.jūlijā

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju “Vēlēšanu iecirkņa komisijas darbība Saeimas vēlēšanās”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs K.Kamradzis

 

 

APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2011.gada 29.jūlija lēmumu Nr.43

Instrukcija
“Vēlēšanu iecirkņa komisijas darbība Saeimas vēlēšanās”

I. Vēlēšanu sagatavošana

1. Vēlēšanu iecirkņa komisija (turpmāk tekstā – Iecirkņa komisija) savu darbību vēlēšanu sarīkošanā uzsāk līdz ar tās izveidošanu un organizē Saeimas vēlēšanu likumā, Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumā un Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijās noteiktajā kārtībā.

2. Republikas pilsētas un novada vēlēšanu komisijas ne vēlāk kā divdesmit piecas dienas pirms vēlēšanu dienas nosaka Iecirkņa komisiju darba laiku periodam no desmitās dienas līdz vēlēšanu dienai, ievērojot, ka darba laiks nosakāms ne mazāks kā četras stundas dienā.

Informāciju par Iecirkņu komisiju darba laikiem republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas ievieto Centrālās vēlēšanu komisijas VDIIS lietojumprogrammas attiecīgajā sadaļā ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms vēlēšanu dienas.

3. Paziņojumus par administratīvajā teritorijā esošo vēlēšanu iecirkņu darba laiku republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas ne vēlāk kā piecpadsmit dienas pirms vēlēšanām izliek:

3.1. pie attiecīgās domes ēkas (vai informācijas sniegšanas vietās);

3.2. pie ēkas, kurā atrodas vēlēšanu komisija, ja tās atrašanās vieta nav domes ēkā;

3.3. pie ēkām, kurās atrodas visi administratīvajā teritorijā esošie vēlēšanu iecirkņi;

3.4. ievieto informāciju domes mājas lapā (norādot Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapas adreses attiecīgo sadaļu).

4. Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija nodrošina, lai Iecirkņu komisiju telpas būtu pienācīgi iekārtotas un apgādātas ar visu aizklātai balsošanai nepieciešamo aprīkojumu:

4.1. sagatavoti atsevišķi balsošanas nodalījumi vai kartona aizslietņi, kas tiek novietoti tā, lai vēlētājam aizpildot vēlēšanu zīmi pilnībā tiktu nodrošināts aizklātums;

4.2. viena vai vairākas vēlēšanu kastes. Kastēm jābūt cieši noslēgtām, ar spraugu virspusē un atveramu vāku. Līdzīgi sagatavojamas arī kastes balsošanas organizēšanai vēlētāju atrašanās vietā.

5. Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs ir atbildīgs par Iecirkņa komisijas darbu, Iecirkņa komisijas locekļu apmācīšanu un instruktāžu (arī par darba drošības instruktāžu), balsošanas procesa norisi atbilstoši likumam, balsošanas rezultātu pareizu aprēķināšanu un to materiālo vērtību saglabāšanu, kas nodotas attiecīgās komisijas rīcībā.

6. Iecirkņa komisijas sekretārs ir atbildīgs par Iecirkņa komisijas protokoliem un pārējo Iecirkņa komisijas dokumentāciju.

7. Iecirkņa komisijas loceklis pilda pienākumus, ko tam uzdevis Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

8. Ja nepieciešams, Iecirkņa komisija saskaņā ar Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likuma 22.pantu balsošanas procesa un balsu skaitīšanas nodrošināšanai uzaicina civildienesta ierēdņus un citus speciālistus no vēlētāju vidus.

9. Balsošanas procesa un balsu skaitīšanas nodrošināšanai pieaicinātajām personām jāatbilst Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likuma 6. panta prasībām, un tās var uzsākt darbu, ja ar attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju noslēgts Uzņēmuma līgums, kurā noteiktas pieaicināto personu (turpmāk tekstā – Izpildītāja) tiesības un pienākumi, kā arī atlīdzība Centrālās vēlēšanu komisijas grāmatvedības instrukcijā/lēmumā un tāmē paredzēto līdzekļu ietvaros. Izpildītājam var uzdot veikt jebkuru komisijas locekļa funkciju, izņemot piedalīšanos komisijas lēmuma pieņemšanā un komisijas priekšsēdētāja vai sekretāra aizvietošanu.

10. Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs atbild par to, lai Izpildītājs ievērotu Saeimas vēlēšanu likumu un precīzi veiktu uzdotos pienākumus.

11. Sākot ar desmito dienu pirms vēlēšanu dienas, Iecirkņa komisija:

11.1. pārliecinās, ka redzamā vietā izlikts paziņojums par komisijas darba laiku un atrašanās vietu; nepieciešamības gadījumā izvieto norādes, kā šī vieta atrodama;

11.2. nodrošina, lai iecirknī vēlētājiem būtu pieejamas priekšvēlēšanu programmas, visi vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu saraksti un Saeimas vēlēšanu likumā norādītās ziņas par deputātu kandidātiem;

11.3. pieņem rakstveida pieteikumus par balsošanas organizēšanu 38.punktā minētajiem vēlētājiem un reģistrē tos pieteikumu žurnālā balsošanai vēlētāju atrašanās vietā;

11.4. Iecirkņa komisijas sekretārs vai-viņa prombūtnes laikā – cits Iecirkņa komisijas priekšsēdētāja pilnvarots komisijas loceklis raksta vēlēšanu gaitas protokolu, uzskaitot un fiksējot katru vēlēšanu iecirknī veikto darbību, kas saistīta ar vēlēšanu procesa organizēšanu pirms vēlēšanu dienas.

12. Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija vēlēšanu aploksnes Iecirkņa komisijām sadala, ņemot vērā ziņas par vēlētāju skaitu katrā vēlēšanu iecirknī un atstājot sev rezervi neparedzētiem gadījumiem. Saņēmusi no republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas vēlēšanu aploksnes, Iecirkņa komisija tās pārskaita un izdara atzīmi vēlēšanu gaitas protokolā. Aploksnes jāpārskaita vismaz divas reizes.

II. Vēlēšanu kārtība

13. Pirms vēlēšanu iecirkņa atvēršanas Iecirkņa komisija sagatavo iecirkni darbam:

13.1. ierīko atsevišķas telpas vai nodalījumus, kur vēlētājs vienatnē var izvēlēties atbalstāmo kandidātu sarakstu;

13.2. pārliecinās, vai vēlēšanu telpās atrodas visi nepieciešamie vēlēšanu materiāli;

13.3. sagatavo vēlēšanu zīmju komplektus kandidātu sarakstu numerācijas secībā- kā virsējo liekot kandidātu saraksta ar pirmo numuru vēlēšanu zīmi;

13.4. ar Iecirkņa komisijas zīmogu apzīmogo visas vēlēšanu aploksnes, pārskaita tās vismaz divas reizes un to skaitu ieraksta vēlēšanu gaitas protokolā;

13.5. pārbauda, vai vēlēšanu telpās un tuvāk par piecdesmit metriem no ieejas ēkā, kurā atrodas vēlēšanu iecirknis, nav izvietoti aģitācijas materiāli;

13.6. nodrošina, lai pie izejas no vēlēšanu telpām aizklātā nodalījumā vēlētājiem būtu brīvi pieejamas visu kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes;

13.7. pārliecinās, vai vēlēšanu kastes atbilst prasībām.

14. Vēlēšanu dienā Iecirkņa komisija atver vēlēšanu telpas un ielaiž tajās vēlētājus no pulksten septiņiem rītā līdz pulksten astoņiem vakarā.

15. Netraucējot Iecirkņa komisijas darbu, vēlēšanu norisi iecirknī vienlaikus var novērot ne vairāk kā divi pilnvaroti novērotāji no katras politiskās partijas vai politisko partiju apvienības (turpmāk tekstā – Pilnvarotais novērotājs), kas attiecīgajā vēlēšanu apgabalā ir iesniegušas kandidātu sarakstu, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas un attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas locekļi un šo komisiju pilnvarotas personas, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Par Pilnvaroto novērotāju nevar būt deputāta kandidāts.

Ierodoties iecirkņa komisijā, minētajām personām jāuzrāda iecirkņa komisijas priekšsēdētājam personu apliecinošs dokuments un jāreģistrējas:

15.1. Pilnvarotais novērotājs iesniedz politiskās partijas vai to apvienības valdes ar pilnvaras devēja parakstu apliecinātu pilnvarojumu (turpmāk tekstā – Pilnvarojums), kurā norādīts politiskās partijas vai to apvienības nosaukums, dokumenta sagatavošanas vieta, datums, pilnvarotās personas vārds, uzvārds, personas kods;

15.2. vēlēšanu komisijas pilnvarotā persona uzrāda attiecīgās komisijas pilnvarojumu;

15.3. vēlēšanu komisijas loceklis uzrāda vēlēšanu komisijas locekļa apliecību;

15.4. plašsaziņas līdzekļu pārstāvji uzrāda attiecīgu pārstāvniecību apliecinošu dokumentu.

16. Pilnvarotā persona, ierodoties vēlēšanu iecirknī, Pilnvarojumu nodod iecirkņa komisijai un tā vietā saņem novērotāja karti. Atstājot vēlēšanu iecirkni, novērotāja karte jānodod iecirkņa komisijai, pretī saņemot Pilnvarojumu.

17. Pēc vēlēšanu iecirkņa atvēršanas pulksten septiņos no rīta Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs vai sekretārs komisijas klātbūtnē pārliecinās, vai vēlēšanu kastes, kurās paredzēts iemest vēlēšanu zīmes, ir tukšas. Pēc tam vēlēšanu kastes atveramo daļu nostiprina ar divām uzlīmēm -numurētu drošības uzlīmi un uzlīmi, ko paraksta visi komisijas locekļi (var parakstīties arī visi klātesošie novērotāji). Drošības uzlīmi paraksta iecirkņa komisijas priekšsēdētājs. Abas uzlīmes tiek apzīmogotas ar komisijas zīmogu, un par to izdara atzīmi vēlēšanu gaitas protokolā:

17.1. vēlēšanu kastēm, kuras paredzētas izmantot balsošanai vēlētāja atrašanās vietā ar drošības uzlīmi nostiprina arī vēlēšanu kastes spraugas. Drošības uzlīmi paraksta iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

18. Pēc vēlēšanu kastes aizzīmogošanas Iecirkņa komisija nekavējoties ziņo attiecīgajai republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijai par iecirkņa darba uzsākšanu. Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija, apkopojusi no iecirkņiem savākto informāciju, nekavējoties to dara zināmu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

19. Pēc vēlēšanu iecirkņa atvēršanas Iecirkņa komisijas sekretārs vai – viņa prombūtnes laikā – cits Iecirkņa komisijas priekšsēdētāja pilnvarots komisijas loceklis turpina rakstīt vēlēšanu gaitas protokolu, izdarot tajā atzīmes:

19.1. par vēlēšanu kastes aizzīmogošanu, norādot personas, kuras parakstījušās uz uzlīmes, kā arī drošības uzlīmes numuru;

19.2. par vēlēšanu aplokšņu skaitu, kuras apzīmogotas ar iecirkņa komisijas zīmogu;

19.3. par atkārtoti izsniegtajām vēlēšanu aploksnēm un zīmēm;

19.4. par balsošanai vēlētāju atrašanās vietā izsniegtajām vēlēšanu aploksnēm;

19.5. par balsošanai vēlētāju atrašanās vietā pāri palikušajām, tai skaitā sabojātajām vēlēšanu aploksnēm;

19.6. par vēlētāju sūdzībām par vēlēšanu norisi un sniegtajām atbildēm;

19.7. par ziņām, ko iecirkņa komisija sniedz attiecīgajai republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijai un Centrālajai vēlēšanu komisijai, un ziņām par balsotāju sarakstos reģistrēto vēlētāju skaitu;

19.8. par visiem starpgadījumiem, traucējumiem un sakarā ar tiem pieņemtajiem lēmumiem;

19.9. par Pilnvarotajiem novērotājiem, norādot partijas vai to apvienības nosaukumu, novērotāja vārdu un uzvārdu, ierašanās un aiziešanas laiku;

19.10. par citām darbībām, kas saistītas ar vēlēšanu gaitu.

20. Vēlētāja personu apliecinošs dokuments ir Latvijas pilsoņa pase.

21. Pie ieejas balsošanas telpā iecirkņa komisijas loceklis pārliecinās, vai atnākušās personas ir vēlētāji, un pārbauda, vai viņu Latvijas pilsoņa pasei nav beidzies derīguma termiņš un vai tajā nav spiedoga par piedalīšanos attiecīgās Saeimas vēlēšanās.

22. Kopā ar vēlētāju, kurš fizisku trūkumu dēļ pats nevar izdarīt atzīmes vēlēšanu zīmē, vai parakstīties balsotāju sarakstā, tiek ielaists viņa ģimenes loceklis vai kāda cita persona, kurai vēlētājs uzticas. Iecirkņa komisija balsotāju sarakstā ailē “Piezīmes” ieraksta attiecīgās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai (ja attiecīgā persona nav Latvijas pilsonis) personu apliecinošā dokumenta nosaukumu, izdevējiestādi un numuru. Šī persona nedrīkst būt attiecīgās iecirkņa komisijas loceklis vai Izpildītājs. Pēc vēlētāja norādījumiem uzticības persona parakstās balsotāju sarakstā, kā arī izdara atzīmes vēlēšanu zīmē.

23. Iecirkņa komisijas loceklis, iepriekš pārliecinājies, ka persona ir vēlētājs un viņa pasē nav spiedoga par piedalīšanos attiecīgās Saeimas vēlēšanās (pasei nav beidzies derīguma termiņš), balsotāju sarakstā ieraksta vēlētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu, kā arī iespiež spiedogu vēlētāja Latvijas pilsoņa pasē 9.lappusē, 1992.gada parauga pasē – 14.lappusē, bet, ja tajā nav vietas spiedoga iespiešanai, pieļaujams, ka tas tiek iespiests 12. vai 13.lappusē.

24. Katrs vēlētājs saņem no Iecirkņa komisijas visu vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes un vēlēšanu aploksni, kura apzīmogota ar attiecīgās Iecirkņa komisijas zīmogu.

25. Vēlētājs parakstās balsotāju sarakstā par visu attiecīgajā apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmju un vēlēšanu aploksnes saņemšanu.

26. Atsevišķā telpā vai nodalījumā vēlētājs vienatnē izvēlas vienu vēlēšanu zīmi, kurā pēc savas izvēles var: 

26.1. pretī kandidātu uzvārdiem atzīmei paredzētajā vietā izdarīt  atzīmi “+”, ja īpaši atbalsta kandidāta ievēlēšanu;

26.2. svītrot kandidāta vārdu un uzvārdu, ja neatbalsta kandidāta ievēlēšanu;

26.3. atstāt vēlēšanu zīmi negrozītu ( bez atzīmēm).

27. Vēlēšanu aploksnē vēlētājs ieliek tikai vienu vēlēšanu zīmi, kas atbilst kandidātu sarakstam, par kuru viņš balso, un aploksni aizlīmē.

28. Ja vēlētājs pirms vēlēšanu zīmes ielikšanas aploksnē un aploksnes aizlīmēšanas šo vēlēšanu zīmi ir sabojājis, Iecirkņa komisija viņam izsniedz jaunas visu vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes (iepriekš izsniegtās vēlēšanu zīmes paliek vēlētāja rīcībā). Atsevišķu vēlēšanu zīmju izsniegšana ir aizliegta.

29. Ja vēlētājs pirms vēlēšanu zīmes ielikšanas aploksnē un aploksnes aizlīmēšanas ir sabojājis vēlēšanu aploksni, Iecirkņa komisija viņam izsniedz jaunu aploksni un atzīmē balsotāju sarakstā rindā “Atzīmes par atkārtotu vēlēšanu aplokšņu izsniegšanu”, norādot vēlētāja kārtas numuru. Turpat vēlētājs parakstās par jaunas aploksnes saņemšanu. Sabojātā vēlēšanu aploksne nododama Iecirkņa komisijai. Par atkārtoti izsniegtajām vēlēšanu aploksnēm izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā.

30. Kad vēlētājs ir izdarījis savu izvēli un vienu vēlēšanu zīmi ielicis aploksnē un aploksni aizlīmējis, viņš Iecirkņa komisijas locekļa klātbūtnē iemet vēlēšanu aploksni vēlēšanu kastē.

31. Izejot no vēlēšanu iecirkņa, vēlētājs pēc savas izvēles pāri palikušās vēlēšanu zīmes var ņemt līdzi vai atstāt īpašā nodalījumā, vai paņemt no nodalījuma jebkuru vēlēšanu zīmi.

32. Iecirkņa komisijas locekļiem un Izpildītājiem aizliegts aģitēt par vai pret kādu deputāta kandidātu vai kandidātu sarakstu.

33. Vēlēšanu laikā kārtību vēlēšanu telpās uzrauga Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs. Viņš raugās, lai vēlēšanu telpās un tuvāk par piecdesmit metriem no ieejas ēkā, kurā atrodas vēlēšanu iecirknis, nenotiktu vēlēšanu brīvības ierobežošana un kārtības traucēšana, kā arī aģitācija.

34. Sūdzības par vēlēšanu norisi vēlētāji var iesniegt Iecirkņa komisijas priekšsēdētājam, un tās tiek reģistrētas vēlēšanu gaitas protokolā. Jebkura sūdzība par vēlēšanu norisi nekavējoties jāizskata un jādod atbilde sūdzības iesniedzējam, bet sūdzības saturs jāieraksta vēlēšanu gaitas protokolā.

35. Vēlēšanu dienā pulksten 8.00, 12.00, 16.00 Iecirkņa komisija ziņo attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijai par aptuveno novēlējušo vēlētāju skaitu iecirknī:

35.1. vēlēšanu dienā, pēc pulksten 20.00 Iecirkņa komisija ziņo attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijai par novēlējušo vēlētāju skaitu iecirknī līdz balsošanas pabeigšanai, vēlētāju atrašanās vietā un kopējo nobalsojušo skaitu;

35.1.1. ziņas par vēlētāju skaitu iecirknī nosaka pēc balsotāju sarakstiem, kas aizpildīti iecirknī;

35.1.2. ziņas par vēlētāju skaitu vēlētāju atrašanās vietā nosaka pēc balsotāju sarakstiem, kas aizpildīti vēlētāju atrašanās vietā (tai skaitā ieslodzījuma vietā);

35.2. apkopojusi minētās ziņas, republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija nekavējoties par to informē Centrālo vēlēšanu komisiju, ievadot datus VDIIS sistēmā.

36. Ziņas, ko Iecirkņa komisija sniedz attiecīgajai republikas pilsētas, novada vai Centrālajai vēlēšanu komisijai, tai skaitā ziņas par balsotāju sarakstos reģistrēto vēlētāju skaitu, ierakstāmas vēlēšanu gaitas protokolā.

37. Vēlēšanu dienā pēc pulksten astoņiem vakarā var nobalsot tikai tie vēlētāji, kuri bija ieradušies vēlēšanu telpās līdz pulksten astoņiem vakarā. Pēc tam Iecirkņa komisija slēdz vēlēšanu telpas un uzsāk balsu skaitīšanu Saeimas vēlēšanu likumā un Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijā noteiktajā kārtībā.

III. Balsošana vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu telpās, un viņu aprūpētājiem

38. Balsošana vēlētāja atrašanās vietā tiek organizēta tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu telpās, un viņu aprūpētājiem.

39. Balsošana vēlētāja atrašanās vietā tiek organizēta, nodrošinot aizklātību, un pamatojoties uz šā vēlētāja vai viņa pilnvarotas personas rakstveida iesniegumu, kas reģistrēts vēlētāju iesniegumu reģistrācijas žurnālā balsošanas organizēšanai vēlētāja atrašanās vietā. Citu vēlētāju balsošana ārpus vēlēšanu telpām nav pieļaujama.

40. Reģistrācijas žurnālā norāda:

40.1. iesnieguma reģistrācijas numuru, datumu, laiku;

40.2. vēlētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu;

40.3. personas, kura iesniegusi iesniegumu, vārdu, uzvārdu (vēlams norādīt arī personu apliecinošā dokumenta nosaukumu, numuru);

40.4. adresi, kur jāierodas, un, ja ir, tālruņa numuru, durvju kodu vai citu nepieciešamo informāciju.

41. Iecirkņa komisija vēlēšanu dienā turpina pieņemt rakstveida pieteikumus par balsošanu vēlētāja atrašanās vietā. Pēc pulksten divpadsmitiem dienā pieņemtos pieteikumus Iecirkņa komisija apmierina, ja, iespējams, ierasties vēlētāja atrašanās vietā līdz pulksten astoņiem vakarā.

42. Ja attiecīgais vēlētājs jau ir pieteikts balsošanas organizēšanai viņa atrašanās vietā un iesniegumos norādītās adreses:

42.1. sakrīt - atkārtotais iesniegums nav reģistrējams;

42.2. nesakrīt - iepriekšējais ieraksts reģistrācijas žurnālā anulējams.

43. Komisijas priekšsēdētājs izraugās divas personas (Iecirkņa komisijas locekļi/ Izpildītāji)balsošanas organizēšanai vēlētāja atrašanās vietā un izsniedz viņiem balsotāju sarakstus, aploksnes un vēlēšanu zīmju komplektus atbilstoši pieteikumu skaitam, kā arī rezervi gadījumam, ja vēlēšanu aploksne vai zīme tiek sabojāta.

Ziņas par balsošanai vēlētāju atrašanās vietā izsniegtajām vēlēšanu aploksnēm ierakstāmas vēlēšanu gaitas protokolā.

44. Vēlētāji, kuri balso savā atrašanās vietā, ierakstāmi atsevišķā balsotāju sarakstā.

45. Balsošanā vēlētāju atrašanās vietā var būt klāt pilnvarotie novērotāji.

46. Atgriezušies no izbraukuma, Iecirkņa komisijas locekļi nodod vēlēšanu kasti komisijas priekšsēdētājam, kurš komisijas klātbūtnē nekavējoties aizzīmogo tās spraugu. Iecirkņa komisijas locekļi nodod balsotāju sarakstus, neizmantotās un sabojātās vēlēšanu aploksnes un vēlēšanu zīmes. Ziņas par balsošanai vēlētāju atrašanās vietā pāri palikušajām, tai skaitā sabojātajām vēlēšanu aploksnēm ierakstāmas vēlēšanu gaitas protokolā.

47. Ja vēlētāja iesniegums reģistrēts iesniegumu reģistrācijas žurnālā balsošanas organizēšanai vēlētāja atrašanās vietā, bet vēlētājs nav nobalsojis, tas atzīmējams vēlēšanu gaitas protokolā, norādot, kādu iemeslu dēļ balsošana nav notikusi (vēlētājs neatrodas mājās, jau nobalsojis iecirknī u.tml.).

48. Iecirkņa komisija nodrošina ar transportu komisijas locekļus, kas organizē balsošanu vēlētāju atrašanās vietā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs K.Kamradzis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!