• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli"

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē

Saeimas Juridiskā komisija 20.jūlijā nolēma atbalstīt grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas maina kārtību, kādā pie deputāta var izdarīt kratīšanas vai citādi aprobežot viņa personas brīvību.

Pašlaik Satversme paredz, ka šādos gadījumos nepieciešama Saeimas piekrišana. Juridiskā komisija, piedāvājot grozīt Satversmes 29.pantu, vienojās, ka Saeimas piekrišana ir nepieciešama Saeimas locekļa aizturēšanas, apcietināšanas vai mājas aresta gadījumos. Turklāt komisija nolēma, ka Saeimas loceklim nevar piemērot ar personas brīvības ierobežojumu saistītu administratīvo sodu bez Saeimas piekrišanas. Vienlaikus paredzēts: ja deputātam tiks piemēroti cita veida administratīvie sodi, Saeimas piekrišana turpmāk nebūs nepieciešama.

Par katru Saeimas locekļa apcietināšanu arī turpmāk 24 stundu laikā būs jāpaziņo Saeimas Prezidijam, kurš to ceļ priekšā nākamā Saeimas sēdē izlemšanai par Saeimas locekļa paturēšanu apcietinājumā vai par viņa atsvabināšanu. Laikā starp sesijām, līdz sesijas atklāšanai, par Saeimas locekļa paturēšanu apcietinājumā lemj Saeimas Prezidijs.

Kā norādīja komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne, šādi grozījumi Satversmē ir saprotami un loģiski, tādēļ nav skaidra atsevišķu Saeimā pārstāvēto frakciju vilcināšanās atbalstīt komisijas rosināto likumprojektu. Komisijas priekšsēdētāja norādīja: ja tauta referendumā atbalstīs Saeimas atlaišanu, tā būs ceļa maize nākamajam Saeimas sasaukumam.

Par komisijas izstrādātajiem grozījumiem Satversmē vēl trīs lasījumos jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!