• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas biedra apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2011., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs: Par policistu atalgojuma jautājuma sakārtošanu

Vēl šajā numurā

22.07.2011., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas biedra apstiprināšanu

Saeima 21.jūlijā par Saeimas priekšsēdētājas biedru ievēlēja Jāni Vucānu.

Aizklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par J.Vucāna apstiprināšanu amatā balsoja 61 deputāts, savukārt 16 balsoja pret.

J.Vucāns 10.Saeimā ievēlēts no partiju apvienības "Zaļo un Zemnieku savienība" Kurzemes vēlēšanu apgabala. Deputāts ir priekšsēdētāja biedrs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kā arī darbojas Eiropas lietu komisijā, Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijā, Attīstības plānošanas apakškomisijā, kā arī vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Līdz šim Saeimas priekšsēdētājas biedra amatu ieņēma Gundars Daudze. Taču Saeima 21.jūlija ārkārtas sesijas sēdē atsauca G.Daudzi no Saeimas Prezidija pēc saņemtā iesnieguma par viņa izstāšanos no Saeimas sastāva.

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās.

Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, nosaka Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

Patlaban Saeimas priekšsēdētāja ir Solvita Āboltiņa, priekšsēdētājas biedri – Jānis Vucāns un Andrejs Klementjevs, Saeimas sekretārs – Kārlis Šadurskis un sekretāra biedrs – Dzintars Rasnačs.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!