• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vides likumdošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vides likumdošanu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vides likumdošanu

Prof., Dr. habil. iur. Jānis Strautmanis — "Latvijas Vēstnesim"

Vides likumdošanas un civillikumdošanas saskaņošana

Mūsdienu pasaulē, kad jau sākušās negatīvas, globālas klimata izmaiņas un dabas vides pieaugošā degradācija, ļoti aktuāls kļūst jautājums, kā ar likumdošanas palīdzību turpmāk novērst negatīvās izmaiņas (zemes, ūdeņu, gaisa piesārņojuma, mežu platību samazināšanos, ozona slāņa bojāšanu, augu un dzīvnieku sugu iznīcināšanu). Arī Latvijā šis jautājums ir visai būtisks, un tā risinājums arvien vairāk var ietekmēt sabiedrības dzīves apstākļus nākamajā gadsimtā.

Īpaši minētās problēmas saasinājušās pašlaik, kad Latvijā tiek pabeigta zemes reforma, kuras rezultātā ir atjaunots privātais īpašums uz zemi un ar to saistītajiem dabas resursiem (zemes dzīlēm, ūdeņiem, mežiem). Vairums jauno zemes privātīpašnieku, galvenokārt tie, kas bija iepriekš saistīti ar dzīvošanu un darbu laukos, apzinās savus pienākumus zemes auglības, tīru ūdeņu un gaisa, mežu platību saglabāšanā. Bet bieži sastopami arī tādi īpašnieki, kas uzskata zemi, mežus un citus dabas objektus galvenokārt par peļņas avotiem un cenšas tos izmantot tikai personiskās iedzīvošanās nolūkos.

Turpinājums — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!