• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 6.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lieldienas. Tā ir mūsu Augšāmcelšanās. Arī ikdienā

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 6.burtnīca

Godātie lasītāji, pie jums dodas kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca — ar likumiem, kas pieņemti Saeimā 4.martā, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 25. februāra līdz 9. martam. Saeima ratificējusi vairākus daudzpusējos starptautiskos līgumus: Eiropas Konvenciju par terorisma apkarošanu, Konvencijas par cilvēka dzīvības aizsardzību uz jūras 1988.gada protokolu un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības — mieram" līguma papildu protokolu. Apstiprināta Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas vienošanās par Baltijas Aizsardzības koledžu, kā arī Latvijas Republikas un Turcijas Republikas brīvās tirdzniecības līgums un Latvijas Republikas un Islandes Republikas līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību. Grozījums izdarīts likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību", papildinot to ar Pārejas noteikumiem attiecībā uz soda veida — aresta piemērošanu. Satversmes 81.panta kārtībā izdoto Ministru kabineta noteikumu vietā Saeima pieņēmusi likumus "Grozījums likumā "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli"" un "Grozījumi likumā "Par mērījumu vienotību"".

Ministru kabinets izdarījis grozījumus Dzelzceļa būvnoteikumos, noteikumos par balto cukuru, par apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanas un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu izmaksas kārtību u.c. Izdoti noteikumi par kārtību, kādā valsts budžeta līdzekļi ieskaitāmi pensiju speciālajā budžetā apgādnieka zaudējuma pensiju izmaksām. Noteikumiem par komercķīlas reģistrācijas pieteikumu veidlapu paraugiem un to aizpildīšanas kārtību ir seši pielikumi. Izdoti arī noteikumi par komercķīlas reģistrācijas valsts nodevu. Studiju kreditēšanas noteikumi reglamentē kārtību, kādā piešķir kredītu studējošiem, un kārtību, kādā tas atmaksājams vai dzēšams. Kredīta atmaksas termiņu pagarina un procentus nerēķina par laiku, kad kredīta ņēmēji ir obligātajā militārajā dienestā, grūtniecības un pēcdzemdību atvaļinājumā vai bērna kopšanas atvaļinājumā līdz viena gada vecumam un nestrādā pilnu slodzi, kā arī laikā, kad studijas turpinās maģistratūrā, doktorantūrā vai rezidentūrā. Noteikumiem par vienkāršām spiedtvertnēm ir divi pielikumi. Pirmajā aplūkotas būtiskās drošības prasības: materiāli, projektēšana atbilstoši zemākajai un augstākajai darba temperatūrai un spiedienam, izgatavošana un pārbaudes. Otrajā dots marķējuma paraugs un nepieciešamā informācija, kas obligāti uzrādāma uz tvertnes un tehniskajā dokumentācijā. Apstiprināts Valsts bērna tiesību aizsardzības centra nolikums un Nacionālās standartizācijas padomes nolikums. Ar Ministru kabineta rīkojumu apstiprināti valdības puses pārstāvji Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē, kurā ietilpst arī darba devēju un darba ņēmēju pārstāvji. Izdoti Ministru kabineta rīkojumi par bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži", Aknīstes psihoneiroloģiskās slimnīcas un sociālās aprūpes centra "Ezerkrasti" reorganizāciju. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!