• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES lauksaimniecības tiešajiem maksājumiem un kohēzijas politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2011., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu preses hroniku mājaslapā

Vēl šajā numurā

14.07.2011., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES lauksaimniecības tiešajiem maksājumiem un kohēzijas politiku

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības tiešo maksājumu aprēķināšanas kārtība jābalsta uz objektīviem, nevis vēsturiskiem kritērijiem, savukārt līdzšinējais kohēzijas politikas finansējuma līmenis Latvijai jāsaglabā arī turpmāk. To Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis uzsvēra 11.jūlijā Varšavā notikušajā ES dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē, kā arī 12.jūlijā Briselē notikušajā Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības komitejas kopīgajā sanāksmē ar nacionālo parlamentu deputātiem.

“Pienācis laiks izbeigt netaisnību, kad bagātākie Rietumeiropas zemnieki saņem nesalīdzināmi lielākus tiešos platību maksājumus nekā to kolēģi Baltijas valstīs un citās Centrālās un Austrumeiropas valstīs, tādējādi kropļojot godīgu konkurenci. Tiešo maksājumu sistēmu nepieciešams reformēt, lai to veidotu taisnīgu un konkurētspējīgu, pamatojoties uz objektīviem, nevis vēsturiskiem kritērijiem,” sanāksmēs pauda I.Lieģis.

Abās sanāksmēs I.Lieģis informēja klātesošos, ka, neskatoties uz sesiju starplaiku, Saeima ārkārtas sēdē 14.jūlijā izteiks neapmierinātību ar nesen publiskoto Eiropas Komisijas (EK) piedāvājumu ES daudzgadu budžeta finansējuma sadalījumam. Paziņojumā Saeima fokusēsies uz ES tiešajiem platību maksājumiem un kohēzijas politiku.

“Eiropas Komisija rosina samazināt pieejamo kohēzijas politikas finansējumu, salīdzinot ar pašreizējo budžeta periodu. Mēs uzskatām, ka pašreizējo finansējuma līmeni jāsaglabā, jo tas ir labs instruments ekonomikas krīzes pārvarēšanā. Nebūtu attaisnojama tā upurēšana citiem politiskiem apsvērumiem,” uzsvēra I.Lieģis.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs sanāksmēs norādīja, ka EK priekšlikums par tiešo platību maksājumu finansējumu ir klajā pretrunā ar tās iepriekš pausto paziņojumu par Kopējas lauksaimniecības politikas reformu, kas vērsta uz godīgas konkurences veicināšanu.

I.Lieģis savās uzrunās norādīja uz atšķirībām starp iepriekšējiem Eiropas Komisijas paziņojumiem un publicēto ES daudzgadu budžeta priekšlikumu, kurā EK nav izdevies novērst pastāvošās pretrunas ES lauksaimniecības politikā, proti, tiešos platību maksājumu jomā un kohēzijas politikā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!