• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atteikšanos no gandrīz visiem aizklātajiem balsojumiem Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2011., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES lauksaimniecības tiešajiem maksājumiem un kohēzijas politiku

Vēl šajā numurā

14.07.2011., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atteikšanos no gandrīz visiem aizklātajiem balsojumiem Saeimā

Saeimas Juridiskā komisija 13.jūlijā skatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Saeimas kārtības rullī, lai atteiktos no aizklātajiem balsojumiem par amatpersonām. Aizklātos balojumus, ievērojot Satversmē noteikto regulējumu, plānots saglabāt, balsojot par Valsts prezidenta un Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātiem. Komisijas deputātu atbalsts likumprojektam bija vienbalsīgs.

“Aptaujas liecina, ka ievērojama sabiedrības daļa atbalsta atklātu balsošanu par Saeimas vēlētām amatpersonām. Lai gan Eiropas un citu pasaules valstu prakse ir dažāda, mana pārliecība ir, ka pēc iespējas vairāk vēlētājiem būtu jāuzzina Saeimas deputātu viedoklis,” norādīja komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne.

Lai īstenotu nepieciešamās reformas, komisija atbalstīja izmaiņas balsošanas kārtībā Saeimas sēdēs. Komisijas izstrādātais likumprojekts paredz, ka balsošana sēdēs notiek atklāti ar elektroniskās balsošanas iekārtas palīdzību vai ar vēlēšanu zīmēm, savukārt Satversmē noteiktajos gadījumos un kārtībā balsošana notiek aizklāti.

Tādējādi turpmāk Saeimā atklāti vēlēs valsts kontrolieri, tiesnešus, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju, ģenerālprokuroru, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju, Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju un citas amatpersonas.

Par likumprojektu trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!