• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 23. janvāra noteikumi Nr. 34 "Nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas, Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas), kā arī dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļauju izsniegšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2001., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/2326-nemedijamo-sugu-individu-iegusanas-latvijas-dabai-neraksturigo-savvalas-dzivnieku-ieviesanas-introdukcijas-ka-ari-dzivnieku-pop...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.35

Dabīgā minerālūdens un avota ūdens obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības

Vēl šajā numurā

26.01.2001., Nr. 15

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 34

Pieņemts: 23.01.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.34

Rīgā 2001.gada 23.janvārī (prot. Nr.4 18.§)
Nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas, Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas), kā arī dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļauju izsniegšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Sugu un biotopu aizsardzības likuma 4.panta 5.punktu
un Dzīvnieku aizsardzības likuma 10.panta 5.punktu
1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešana (introdukcija) (turpmāk — ieviešana) un dzīvnieku populācijas atjaunošana dabā (reintrodukcija) (turpmāk — atjaunošana), kā arī Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas), dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) un nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas atļauju izsniegšanas kārtību.
2. Persona, kas vēlas iegūt nemedījamo sugu indivīdu, ieviest Latvijas dabai neraksturīgos savvaļas dzīvniekus vai atjaunot dzīvnieku populāciju (turpmāk — atļaujas pieprasītājs), iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā pieteikumu. Pieteikuma veidlapas paraugs nemedījamo sugu indivīdu iegūšanai noteikts šo noteikumu 1.pielikumā, Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas) un dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) pieteikuma veidlapas paraugs noteikts šo noteikumu 2.pielikumā.
3. Atļauja nemedījamās sugas indivīda iegūšanai nav nepieciešama, ja nemedījamās sugas indivīds tieši apdraud cilvēku veselību vai dzīvību.
4. Atļaujas pieprasītājs pieteikumam pievieno ietekmes uz vidi noslēguma ziņojumu un Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja atzinumu par noslēguma ziņojumu atbilstoši likumam "Par ietekmes uz vidi novērtējumu".
5. Atļaujas pieprasītājs pieteikumam pievieno attiecīgās nozares institūcijas eksperta atzinumu par atjaunošanas ietekmi uz vidi.
6. Ja atļaujas pieprasītājs pieteikumā nav norādījis visu šajos noteikumos noteikto informāciju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 14 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas par to rakstiski informē pieteikuma iesniedzēju, norādot, kāda informācija vēl ir nepieciešama, un termiņu tās iesniegšanai.
7. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pirms atļaujas izsniegšanas pārbauda pieteikumā un tam pievienotajos dokumentos norādītās darbības likumību un zinātnisko pamatojumu.
8. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atļauju neizsniedz šādos gadījumos:

8.1. pieteikumā sniegtā informācija neatbilst patiesībai;

8.2. ieviešana vai atjaunošana ir pretrunā likumā "Par vides aizsardzību" noteiktajam piesardzības vai izvērtēšanas principam.
9. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai motivētu atteikumu izsniegt atļauju nemedījamo sugu indivīdu iegūšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pieņem 20 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.
10. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanai (introdukcijai) vai dzīvnieku populācijas atjaunošanai dabā (reintrodukcijai) vai motivētu atteikumu izsniegt attiecīgo atļauju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pieņem trīs mēnešu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.
11. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas izsniedz atļaujas pieprasītājam atļauju vai motivētu atteikumu izsniegt atļauju.
12. Ja izsniegta Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas) atļauja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nosūta pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā atļaujas saņēmējs ir paredzējis ieviest Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku sugu, atļaujas norakstu, ietekmes uz vidi noslēguma ziņojumu, kā arī Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja atzinumu par noslēguma ziņojumu.
13. Ja izsniegta dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļauja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nosūta pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā atļaujas saņēmējs ir paredzējis atjaunot attiecīgo dzīvnieku populāciju, atļaujas norakstu un attiecīgās nozares institūcijas eksperta atzinumu.
14. Atļaujas derīguma termiņš nemedījamo sugu indivīdu iegūšanai nepārsniedz sešus mēnešus.
15. Nemedījamo sugu indivīdu iegūšanas atļaujas veidlapas paraugs noteikts šo noteikumu 3.pielikumā.
16. Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas) atļaujas un dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļaujas derīguma termiņš nepārsniedz 12 mēnešus.
17. Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas) atļaujas un dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļaujas veidlapas paraugs noteikts šo noteikumu 4.pielikumā.
18. Atļauju sastāda divos eksemplāros. Vienu eksemplāru izsniedz atļaujas pieprasītājam, bet otru glabā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.
19. Atļauju paraksta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs vai viņa pilnvarota amatpersona. Uz atļaujas jābūt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas zīmogam.
20. Atļaujas saņēmējs pirms atļaujā noteikto darbību īstenošanas saskaņo tās ar zemes īpašnieku vai lietotāju, bet, ja paredzēts iegūt nemedījamo sugu indivīdus, par to informē arī pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā atļaujas saņēmējs ir paredzējis iegūt nemedījamo sugu indivīdus.
21. Latvijas dabai neraksturīgo savvaļas dzīvnieku ieviešanas (introdukcijas) atļaujas un dzīvnieku populācijas atjaunošanas dabā (reintrodukcijas) atļaujas saņēmējs pēc atļaujā noteiktās darbības pabeigšanas veic ieviesto savvaļas dzīvnieku vai atjaunotās dzīvnieku populācijas monitoringu.
22. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir tiesīga anulēt atļauju šādos gadījumos:

22.1. pieteikumā sniegtas nepatiesas ziņas;

22.2. iegūtie nemedījamo sugu dzīvnieki vai ieviešamās savvaļas dzīvnieku vai atjaunojamās dzīvnieku populācijas indivīdi tiek izmantoti citiem, nevis pieteikumā norādītajiem mērķiem;

22.3. netiek ievēroti atļaujas nosacījumi;

22.4. ir iegūta papildu informācija par attiecīgās populācijas ieviešanas kaitīgo ietekmi uz vidi.
23. Par atļaujas anulēšanu un anulēšanas iemesliem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rakstiski informē atļaujas saņēmēju.
24. Atļaujas saņēmējs 10 dienu laikā pēc atļaujas derīguma termiņa beigām iesniedz to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Vienlaikus ar atļauju iesniedz pārskatu par veiktajām atļaujā noteiktajām darbībām, kurā norādīta sugas indivīdu raksturojoša informācija.
25. Pārskatā norāda:

25.1. sugas nosaukumu un zinātnisko nosaukumu;

25.2. ieviestās vai atjaunotās dzīvnieku populācijas indivīdu daudzumu;

25.3. ieviešanas vai atjaunošanas līdzekļus, ierīces, paņēmienus vai metodes;

25.4. ieviešanas vai atjaunošanas vietu;

25.5. ieviestās vai atjaunotās dzīvnieku populācijas areālu;

25.6. ieviestās vai atjaunotās dzīvnieku populācijas monitoringa rezultātus.
26. Vides valsts inspekcija, reģionālās vides pārvaldes, kā arī īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas savas kompetences ietvaros kontrolē atļaujā noteikto prasību ievērošanu.
Ministru prezidents A.Bērziņš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs
1.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 23.janvāra noteikumiem Nr.34

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs
2.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 23.janvāra noteikumiem Nr.34

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs
3.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 23.janvāra noteikumiem Nr.34

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs
4.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 23.janvāra noteikumiem Nr.34

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!