• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar lielo pilsētu vadītājiem pārrunājot pašvaldību aktualitātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2011., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par KNAB vadītāja atbrīvošanu no amata

Vēl šajā numurā

21.06.2011., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar lielo pilsētu vadītājiem pārrunājot pašvaldību aktualitātes

17.jūnijā Rēzeknē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem un pārrunāja 2012.gada budžeta sagatavošanu un ietekmi uz pašvaldību budžetiem, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas kārtību, plānotos pasākumus sociālās drošības jomā 2012.gadā un citus jautājumus.

Ministru prezidents V.Dombrovskis informēja par 2012.gada valsts budžeta izstrādes gaitu un plānotajiem termiņiem. Premjers norādīja, ka tas būs pēdējais budžets, kura ietvaros tiks veikti konsolidācijas pasākumi, un arī pašvaldībām jāapzinās, ka nākamajā gadā nav gaidāms finansējuma pieaugums pašvaldību budžetos. Tajā pašā laikā V.Dombrovskis minēja, ka šobrīd ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārsniedz prognozēto, kas turpmāk pozitīvi ietekmēs nākamā gada pašvaldību budžetu veidošanu.

Lielo pilsētu asociācijas sēdē tika apspriesta Eiropas fondu projektu īstenošana pašvaldībās. Sarunās tika uzsvērta sadārdzinājuma problēma, kas veidojas no izejmateriālu izmaksu pieauguma un citiem faktoriem. Ministru prezidents ar pašvaldību vadītājiem diskutēja par kompensācijas mehānismiem, kas novērstu sadārdzinājumu, ko radījuši valsts pieņemtie lēmumi, piemēram, nodokļu pieaugums.

Pašvaldību pārstāvji aktualizēja jautājumu par to, kā piesaistīt iedzīvotājus dzīvei reģionos un novērst to emigrāciju. Ministru prezidents piekrita, ka šī problēma ir jārisina, piemēram, izmantojot sociālā drošības tīkla stratēģiju.

Sēdē tika pārrunāts arī jautājums par ceļu stāvokli reģionos. Premjers informēja, ka nākamajā valdības sēdē tiks skatīts jautājums par 3,4 miljonu latu piešķiršanu pašvaldībām ceļu neatliekamiem remontiem.

Noslēgumā pašvaldību pārstāvji atzinīgi novērtēja, ka tikšanās ar Ministru prezidentu notiek Latvijas reģionu pilsētās, nodrošinot iespēju iepazīties ar pašvaldībām, to aktuālajiem jautājumiem uz vietas.

Ministru prezidenta un Lielo pilsētu asociācijas tikšanās jau otro reizi notika reģionos. Pirmā premjera tikšanās ar lielāko pašvaldību vadītājiem ārpus Rīgas notika Liepājā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!