• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija 1999. gada 12. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1999., Nr. 96/97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

25.03.1999., Nr. 96/97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija 1999. gada 12. marta sēdē

1. Sēdē izskatīja divus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1999. gada 18. marta sēdes darba kārtību.

3. Pieņēma lēmumu par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu pēc Saeimas 1999. gada 18. marta sēdes.

4. Pieņēma lēmumu par Saeimas frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1999. gadā.

5. Pieņēma lēmumu par piemaksām Saeimas deputātiem.

6. Pieņēma lēmumu par Saeimas apakškomisiju finansēšanas kārtību.

Prezidijs vērsa uzmanību uz to, ka Saeimas Kārtības ruļļa 157. pants noteic, ka apakškomisija ievēlē no saviem locekļiem priekšsēdētāju un sekretāru, par ko ziņo Prezidijam.

Apakškomisijas priekšsēdētāja biedra amats Saeimas Kārtības rullī nav paredzēts, tādēļ līdz šim izveidotajās Saeimas apakškomisijās priekšsēdētāja biedri ir ievēlēti nelikumīgi.

7. Pieņēma lēmumu par apsardzes nodrošinājumu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Komitejas attiecību uzturēšanai ar parlamentiem oficiālās vizītes laikā Latvijas Republikā.

8. Prezidijs nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai izskatīšanai 10 deputātu iesniegto Saeimas lēmuma projektu par deputātes Astrīdas Mūrnieces ievēlēšanu Centrālajā zemes komisijā.

9. Prezidijs nolēma nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai izskatīšanai 11 deputātu iesniegto Saeimas lēmuma projektu par Ojāra Rubeņa atsaukšanu no Latvijas Nacionālās radio un televīzijas padomes.

10. Prezidijs nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai izskatīšanai un Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai Ministru kabineta iesniegtās Reģionālās attīstības padomes locekļu kandidatūras.

11. Prezidijs nolēma nodot Juridiskajai komisijai izskatīšanai un Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai valsts kontroliera R.Černaja iesniegumu, kurā ierosināts apstiprināt Gunu Kalniņu – Priedi par Valsts kontroles padomes locekli.

12. Prezidijs nolēma nodot Juridiskajai komisijai izskatīšanai un Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai valsts kontroliera R.Černoja iesniegumu, kurā ierosināts atkārtoti apstiprināt Kārli Beljāni par Valsts kontroles padomes locekli.

13. Izskatīja deputāta R.Zīles iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumu Saeimas 1999. gada 4. marta sēdē.

14. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas sekretārei, Rietumeiropas savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S.Dreimanei laikā no 1999. gada 21. marta līdz 24. martam uz Rietumeiropas savienības asamblejas Politiskās komitejas vizīti Esbjergā (Dānija);

2) Eiropas lietu komisijas loceklei V.Paeglei un Ārlietu komisijas loceklim R.Pīkam laikā no 1999. gada 14. marta līdz 20. martam pieredzes apmaiņas programmas ietvaros — uz Bonnu, Frankfurti (Vācija) un Briseli (Beļģija);

3) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas loceklim Dz.Kudumam laikā no 1999. gada 14. marta līdz 20. martam pieredzes apmaiņas programmas ietvartos — uz Bonnu, Frankfurti (Vācija) un Briseli (Beļģija);

4) Ārlietu komisijas loceklim K.Peteram 1999. gada 25. un 26. martā uz Viļņu (Lietuva);

5) Saeimas Informācijas nodaļas Datoru sektora vecākajai programmētājai L.Upeniecei laikā no 1999. gada 26. aprīļa līdz 30. aprīlim uz konferenci Granādā (Spānija).

15. Pieņēma zināšanai Saeimas Starpparlamentu attiecību biroja vadītājas S.Pauras, Eiropas lietu komisijas konsultanta I.Solima un Eiropas lietu komisijas konsultantes I.Kriškānes pārskatu par piedalīšanos seminārā Londonā šā gada 22.–26. februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!