• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniešu iesaistīšanos Latvijas nākotnes veidošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniešu līdzdalības deklarāciju pieņemšanu

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniešu iesaistīšanos Latvijas nākotnes veidošanā

Esmu pārliecināta, ka iesaistīties Jauniešu Saeimā jūs pamudināja patiesa vēlēšanās līdzdarboties, lai kopīgiem spēkiem pilnveidotu un attīstītu mūsu Latviju, pašiem veidot tās nākotni, ne­vis tikai vērot! Jums rūp, kas notiek valstī, kā attīstīsies Latvija, kā mūsu cilvēki dzīvos pēc gadiem desmit vai divdesmit,” 3.jūnijā, uzrunājot Jauniešu Saeimas deputātus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jauniešu parlaments, aptverot visus Latvijas reģionus, šogad tiek rīkots pirmo reizi visas valsts mērogā. Tajā piedalās jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem no pieciem vēlēšanu apgabaliem – Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales. Sveicot jaunā parlamenta pārstāvjus, S.Āboltiņa uzsvēra: “Katrs no jums, aizstāvot un pārliecinot citus par savu ideju, kļuvis par Jauniešu Saeimas deputātu. Mani pārņem lepnums, redzot Saeimas sēžu zālē jauniešus no visas Latvijas, jauniešus, kuri ir darboties griboši un ideju bagāti, jauniešus, kurus virza jaunības enerģija, degsme un ideāli.”

“Šodien jums būs iespēja gūt reālu pieredzi līdzdalības demokrātijas īstenošanā – strādāt ar konkrētiem deklarāciju projektiem, debatēt, paust savu viedokli un pārliecināt kolēģus par savas idejas atbalstīšanu kādā no atbildīgajām komisijām. Šīs dienas laikā jums būs iespēja diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem, kā arī pašiem izjust, ko nozīmē būt deputātam – tautas – vai šajā gadījumā – jauniešu pārstāvim,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Jauniešu Saeimas darbs iespēju robežās tika pietuvināts reālajam Saeimas darbam un likumu izstrādes pro­cesam. Jauniešu Saeima strādāja četrās komisijās – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisijā. Tajās jaunieši izteica priekšlikumus, lai uzlabotu deklarāciju projektus, kuri tapa, apkopojot Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni.

Jauniešu Saeimas moto ir “Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība ļauj labāk iepazīt arī parlamenta ikdie-nas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu organizēja Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību “Sabiedrība par atklātību “Delna”” un biedrību “Latvijas Bērnu forums”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!