• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Politisko partiju finansēšanas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniešu darbu Eiropas lietu komisijā

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Politisko partiju finansēšanas likumā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 2.jūnijā nolēma iesniegt Saeimā grozījumus Politisko partiju finansēšanas likumā, kas paredz samazināt partiju tēriņu griestus pirms ārkārtas Saeimas vēlēšanām.

Likuma grozījumi rosināti, jo, rīkojot Saeimas ārkārtas vēlēšanas, partiju finansēšanas likums neparedz tiesisko regulējumu attiecībā uz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju sagatavošanu un priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumiem.

Komisija rosina noteikt, ka gadījumos, kad Saeima tiek atsaukta vai atlaista, priekšvēlēšanu periods sāksies nākamajā dienā pēc Saeimas atsaukšanas vai atlaišanas un turpināsies līdz vēlēšanu dienai. Priekšvēlēšanu termiņš ārkārtas vēlēšanām jāsamazina, jo atšķirībā no kārtējām Saeimas vēlēšanām laikposms starp Saeimas atsaukšanu vai atlaišanu un jaunām vēlēšanām ir ne īsāks par vienu mēnesi un ne ilgāks par diviem mēnešiem.

Attiecībā uz priekšvēlēšanu tēriņiem piemērojamo koeficentu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Vitauts Staņa aicināja deputātus šo jautājumu vēl apspriest frakcijās un iesniegt konkrētus priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam.

Patlaban priekšvēlēšanu periods pirms vēlēšanām ir 120 dienas, un partijas šajā laikā priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst tērēt summu, kas nepārsniedz Centrālās statistikas pārvaldes publiskoto aizpagājušā gada mēneša vidējo bruto darba samaksu, piemērojot koeficentu 0,0008 uz katru vēlētāju iepriekšējās Saeimas vēlēšanās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!