• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomista Frīdriha Hajeka fonda balvas laureāts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cenu stabilitātes nodrošināšanu valstī

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomista Frīdriha Hajeka fonda balvas laureāts

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim ir piešķirta slavenā ekonomista Frīdriha Augusta fon Hajeka fonda balva par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas finanšu un ekonomiskās stabilitātes atjaunošanā.

Fonda pilnvaroto valdes priekšsēdētāja, bijušā Vācijas prezidenta Romāna Hercoga un izpilddirektora Līdera Gerkena vēstulē V.Dombrovskim uzsvērts: “Latviju smagi satricināja finanšu krīze, taču, pateicoties Jūsu apņēmīgi ieviestajām darba tirgus reformām, Latvija tika izglābta no bankrota. Jūsu pārvēlēšana apliecina, ka esat spējīgs izskaidrot sabiedrībai nepieciešamību pēc ilgtermiņa fiskālās disciplīnas.”

V.Dombrovskim balvu pasniegs svinīgā ceremonijā Freiburgā, kas notiks šā gada otrajā pusē. Šī ir pirmā reize, kad Hajeka fonda balva tiks pasniegta Baltijas valstu pārstāvim. Starptautisko balvu fonds pasniedz reizi divos gados. Iepriekšējo laureātu vidū ir bijusī Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere, Čehijas prezidents Vāclavs Klauss un bijušais Polijas Nacionālās bankas prezidents Lešeks Balcerovičs.

F.Hajeks (1899–1992) ir viens no 20.gadsimta nozīmīgākajiem ekonomistiem un sociālajiem filozofiem, kurš atbalstījis indivīda brīvību un tirgus ekonomiku. Pētniecisko darbu F.Hajeks veicis Londonas Ekonomikas skolā, Čikāgas universitātē, kā arī Freiburgas universitātē.

Frīdriha Augusta fon Hajeka fonds ir bezpeļņas organizācija, kas izveidota 1999.gadā par godu ekonomista 100 gadu jubilejai, un tas darbojas Vācijā, Freiburgā.

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!