• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ES fondu finansējuma sadalījumu pa reģioniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2011., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomista Frīdriha Hajeka fonda balvas laureāts

Vēl šajā numurā

02.06.2011., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ES fondu finansējuma sadalījumu pa reģioniem

Finanšu ministrijas kā Eiropas Savienības (ES) fondu vadošās iestādes aktuālie dati par ES fondu 2007.–2013.gada plānošanas perioda finansējuma apguvi reģionālajā sadalījumā.

“Analizējot ES fondu finansējuma reģionālo dalījumu Latvijā, ir jāņem vērā tādi svarīgi faktori kā iedzīvotāju skaits un uzņēmumu skaits reģionā, kas korelē ar finansējuma sadalījumu. Tāpat pie objektīviem faktoriem finansējuma apjomā jāmin projektu sagatavošanas un īstenošanas kapacitāte, spēja nodrošināt projektu plūsmu, līdzfinansēšanas iespējas – ja šī kapacitāte ir augstāka, tad loģiski ir arī lielākas iespējas piesaistīt finansējumu,” norāda Finanšu ministrijas ES fondu stratēģijas departamenta direktore Dace Grūberte.

Pēc datiem maija beigās par ES fondu projektu ietvaros noslēgto līgumu finansējuma apjomu Latvijas reģionos redzams, ka 32% no kopējā līgumu finansējuma apjoma ir noslēgti Rīgā un tās reģionā, 25% veido noslēgtie līgumi, kas tiek realizēti visā Latvijā (tas ir, noslēgts viens līgums, bet tā ietvaros tiek veiktas aktivitātes visā Latvijas teritorijā), vienādi 12% no kopējā līgumu finansējuma apjoma ir noslēgti Latgalē un Kurzemē, savukārt 10% Zemgalē, bet 9% Vidzemē.

Savukārt analizējot noslēgto līgumu finansējuma apjomu uz vienu iedzīvotāju reģionos (pret kopējo iedzīvotāju skaitu reģionā), secināms, ka Kurzemē līgumi uz vienu iedzīvotāju noslēgti par 944 latiem, Zemgalē – 887 latiem, Vidzemē – 880 latiem un Rīgā 679 latiem uz iedzīvotāju.

Reģionu līdere pēc veiktajiem maksājumiem finansējuma saņēmējiem maija beigās ir Rīga un tās reģions ar 22% no kopējā izmaksātā apjoma, vienmērīga situācija ir pārējos reģionos – Latgalē 15%, Kurzemē 13%, bet Vidzemē un Zemgalē – 10%. Savukārt 30% no kopējā apjoma ir izmaksāts finansējuma saņēmējiem par projektiem, kas īstenoti visā Latvijā.

Analizējot atmaksāto finansējuma apjomu uz vienu iedzīvotāju (pret kopējo iedzīvotāju skaitu reģionā), secināms, ka visvairāk – 452 lati uz iedzīvotāju izmaksāti Latgalē, ļoti līdzīga situācija ir Vidzemē – 442 lati, tālāk seko Kurzeme ar 426 latiem uz iedzīvotāju un Rīga ar 196 latiem.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!