• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par darba vizīti Vācijā – ekonomika, investīcijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Par zemākām IT pakalpojumu izmaksām bibliotēkām

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par darba vizīti Vācijā – ekonomika, investīcijas

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 27.maijā Berlīnē, tiekoties ar Vācijas ārlietu ministru Gvido Vestervelli un Bundestāga Ārlietu komisijas vadītāja vietnieku Hansu Ulrihu Klozi, pauda nepieciešamību, plānojot nākamo ES daudzgadu budžetu, arī turpmāk nodrošināt Kohēzijas fondu līdzekļu piešķiršanu reģioniem jaunajās ES dalībvalstīs, tai skaitā Latvijā. Ministrs arī norādīja, ka attiecībā uz tiešmaksājumiem ES Kopējās lauksaimniecības politikā ir jāīsteno taisnīgāka pieeja – pašreiz Latvijas zemnieki saņem salīdzinoši mazāk līdzekļu nekā citās ES dalībvalstīs, un tas mazina Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju.

Vācijas ārlietu ministrs G.Vestervelle augstu novērtēja Latvijas un Vācijas draudzīgās attiecības un norādīja, ka tuvojas svarīga jubileja – šovasar augustā kopīgi jāatzīmē 20 gadi, kopš Vācija un Latvija atjaunojusi diplomātiskās attiecības pēc neatkarības atgūšanas Latvijā.

Arī Ģ.V.Kristovskis sarunās uzteica lieliskās Latvijas un Vācijas attiecības un uzsvēra Latvijas ieinteresētību padziļināt sadarbību ar Vāciju, īpaši ekonomiskajā jomā. “Vācijas investori un uzņēmēji ir laipni gaidīti Latvijā,” norādīja ministrs. Vienlaikus Ģ.V.Kristovskis pauda gatavību veicināt ārvalstu investīcijām labvēlīgu vidi Latvijā un risināt tās problēmsituācijas, ar kurām saskaras vācu uzņēmēji.

Ministrs vācu amatpersonām apliecināja Latvijas gatavību atklātam, konstruktīvam dialogam un sadarbībai ar Krieviju – gan divpusējo attiecību, gan arī ES un Krievijas sadarbības ietvaros. Latvijas un Vācijas ārlietu ministri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt Austrumu partnerības iniciatīvu, piedāvājot Eiropas kaimiņu reģiona valstīm atbalstu reformu un eirointegrācijas kursa īstenošanā. Latvijas ārlietu ministrs ar vācu amatpersonām apsprieda arī citus aktuālus jautājumus.

27.maija vakarā Ģ.V.Kristovskis Latvijas vēstniecībā Berlīnē tikās ar Vācijā dzīvojošiem tautiešiem un diskutēja par politikas un ekonomikas aktualitātēm.

Sarunā ar Latvijas vēstnieku Vācijā Ilgvaru Kļavu ministrs interesējās par Rīgas mēra Nila Ušakova ārstēšanos Berlīnē. Latvijas ārlietu ministrs lūdza vēstniecībai sniegt Ušakovu ģimenei nepieciešamo atbalstu un informēt viņu arī turpmāk.

27.maijā Ģ.V.Kristovskis intervijā vācu medijiem norādīja, ka Latvijas valdība ir veiksmīgi īstenojusi valsts finanšu sistēmas sakārtošanu. Iedzīvotājiem par to ir nācies maksāt augstu cenu, tomēr finanšu konsolidācijai ir bijusi neatsverama loma Latvijas finanšu stabilitātes nodrošināšanā, un šo piemēru var izmantot arī eirozonas valstis, kas nonākušas ekonomiskās grūtībās.

“Latvija vēlas 2014.gadā ieviest eiro, un ir svarīgi, lai mēs pievienotos stiprai un stabilai eirozonai,” uzsvēra ārlietu ministrs. “Tādēļ Latvija atbalsta ES ietvaros plānotos pasākumus finanšu uzraudzības pastiprināšanai, tostarp Eiropas stabilitātes mehānisma izveidi un vienošanos par “Eirozonu Plus””.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!