• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices finansējumu jauniešu centriem un pētniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2011., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par medicīnas ierīcēm, kurām piemēro samazināto PVN likmi

Vēl šajā numurā

31.05.2011., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Šveices finansējumu jauniešu centriem un pētniekiem

30.maijā Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs parakstīja Latvijas un Šveices sadarbības programmas projektu līgumus par aptuveni trīs miljonu latu finansējuma piešķiršanu jauniešu centru izveidei Latvijā un īstermiņa grantiem Šveices pētniekiem lekciju lasīšanai un pieredzes apmaiņai Latvijas augstskolās un zinātniskajās institūcijās.

“Esmu gandarīts, ka Latvijai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Šveici, no tās palīdzības līdzekļiem finansējot sabiedrībai būtiskus projektus. Šveices ieguldījums jauniešos un zinātniskajā sadarbībā ir vērtējams īpaši augstu, jo Latvijas bagātība ir tās cilvēki – viņu spējas, zināšanas un varēšana,” pēc līgumu parakstīšanas uzsvēra A.Antonovs.

Projekta “Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros paredzēts izveidot 17 multifunkcionālus jauniešu iniciatīvu centrus dažādās Latvijas pašvaldībās, kā arī rīkot seminārus, konferences un forumus jauniešiem un personām, kas iesaistītas darbā ar jauniešiem. Projektu kopumā plānots īstenot līdz 2017.gadam, taču jauniešu centru izveidi paredzēts pabeigt jau 2013.gadā. Projekta īstenotājs ir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Kopējais projekta finansējums ir 2,6 miljoni latu, tai skaitā 0,4 miljonu latu liels Latvijas nacionālais līdzfinansējums.

Līgumu par grantu shēmu “Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā” parakstīja arī ieviešanas iestādes – Valsts izglītības attīstības aģentūras – direktore Dita Traidās. Grantu shēmas mērķis ir attīstīt un stiprināt Latvijas augstākās izglītības un pētniecības institūtu potenciālu, palielinot augstas kvalitātes augstākās izglītības un pētniecības pieejamību. Kopumā plānoti septiņi konkursi, kuros īstermiņa grantiem varēs pieteikties Latvijas augstskolas un zinātniskās institūcijas, lai uzaicinātu Šveices pētniekus lekciju lasīšanai un pieredzes apmaiņai Latvijā. Šā projekta ietvaros plānots piešķirt vismaz 45 stipendijas Šveices pētniekiem. Projektu plānots pabeigt 2015.gadā. Projekta kopējais finansējums ir 330 tūkstoši latu, to skaitā 50 tūkstošu latu liels Latvijas nacionālais līdzfinansējums.

Šveices programmas finansējums 56,88 miljonu Šveices franku jeb ~30,7 miljonu latu apmērā Latvijai ir pieejams no 2007.gada līdz 2012.gadam. Kopumā ar Šveices finanšu atbalstu plānots ieviest desmit projektus, līdz ar divu minēto līgumu parakstīšanu būs sākusies jau deviņu projektu ieviešana. Arī projektu “Mikrokreditēšanas programma” plānots sākt 2011.gadā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!