• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dalīšanos pieredzē par pāreju uz digitālo apraidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbu pieteikšanu Baltijas asamblejas balvai

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dalīšanos pieredzē par pāreju uz digitālo apraidi

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene, viņas biedrs Boriss Cilevičs un komisijas deputāte Dace Reinika 23.maijā tikās ar Kazahstānas Republikas, Kirgīzijas Republikas un Tadžikistānas Republikas parlamentu deputātiem, raidorganizāciju pārstāvjiem, atbildīgajām amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu raidorganizāciju darbības regulējumu, kā arī dalītos pieredzē pārejā no analogās uz ciparu apraidi.

Komisijas priekšsēdētāja viesus informēja par pagājušajā gadā Saeimā pieņemtā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma izstrādes un pieņemšanas gaitu. Viņa uzsvēra, ka jaunais likums nosaka mūsu valstī reģistrētu elektronisko mediju darbību un nodrošina pāreju no analogās uz ciparu apraidi.

Savukārt B.Cilevičs akcentēja, ka jaunā likuma uzdevums ir arī nodrošināt vārda un uzskatu paušanas brīvību, informācijas pieejamību un viedokļu daudzveidību nacionālajos plašsaziņas līdzekļos.

Pārrunājot pāreju no analogās apraides uz apraidi ciparu formātā, I.Circene atzīmēja, ka ir svarīgi nodrošināt atklātu un godīgu apraides konkursu, lai neveicinātu monopolstāvokļa rašanos. Tā noteikumiem ir jābūt saprotamiem, caurspīdīgiem un visiem dalībniekiem vienādiem, kā arī jānodrošina skaidra cenu veidošanas politika.

"Monopolstāvoklis pats par sevi nav nekas slikts, ja tas izveidojies saskaņā ar likumu, taču to nedrīkst izmantot ļaunprātīgi, nosakot nesamērīgi augstus izcenojumus," pauda komisijas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā viesi interesējās arī par sabiedrisko raidorganizāciju finansēšanas modeli, dalību reklāmas tirgū, nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes un konsultatīvās padomes darbību un uzraudzību, kā arī valsts valodas lietojumu medijos. Tāpat apspriestas abonentmaksas ieviešanas iespējas un pārrunāta komercraidorganizāciju, kā arī reģionālo un vietējo televīziju darbība.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!