• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hondurasas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par interneta enciklopēdiju par neatkarības atjaunošanu

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Hondurasas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 24.maijā tikās ar Hondurasas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ernanu Bermudezu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs atzina, ka viņam ir patiess prieks uzņemt Latvijas parlamentā viesi no Latīņamerikas reģiona, tas nenotiek visai bieži. Lai arī abas valstis šķir liels attālums, tām ir sadarbības potenciāls gan ekonomikā un izglītībā, gan tūrisma jomā. Viņš norādīja, ka mūsu valsts darbam Hondurasā ir nozīmējusi goda konsulu, un aicināja to darīt arī Hondurasu, uzsverot, ka tas būtu labs pamats turpmākai abu valstu sadarbībai.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar reģiona valstīm un būtisks solis ir gaidāmā Eiropas Savienības un Centrālamerikas asociācijas līguma noslēgšana, kas paredz arī līgumtiesisko bāzi abu reģionu tirdzniecības veicināšanai.

Puses bija vienisprātis, ka viena no potenciālajām sadarbības jomām ir augstākā izglītība, jo Latvija ir pierādījusi, ka ārvalstu studentiem var piedāvāt kvalitatīvu izglītību medicīnā un citās nozarēs. A.Klementjevs arī norādīja, ka Centrālamerika Latvijas tūristiem ir samērā neapgūts reģions, taču, ņemot vērā bezvīzu režīmu starp abām valstīm, interese par Hondurasu varētu pieaugt. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs rosināja aktivizēt abu valstu sadarbību arī kultūras jomā.

E.Bermudezs ir karjeras diplomāts ar daudzu gadu pieredzi vēstnieka darbā. Patlaban kā nerezidējošais Hondurasas vēstnieks savas valsts intereses viņš Latvijā pārstāv no Stokholmas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!