• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kārsavas novada ļaudīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kārsavas novada ļaudīm

23.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Kārsavas novadā, kurā dzīvo septiņi tūkstoši iedzīvotāju. Vizītes sākumā kārsavieši sveica V.Zatleru latgaliešu valodā.

Valsts prezidents, uzrunājot iedzīvotājus, stāstīja par reģionālo vizīšu nozīmi savā darbā un norādīja, ka tās dod spēku viņam bagātināties un attīstīties kā personībai. V.Zatlers uzsvēra, ka Latvijas valstī viss atkarīgs no katra cilvēka darba tikuma un godīguma un īpaši grūtos laikos arī no stiprā pleca padošanas cits citam. Viņš atzina, ka situācija Latvijā uzlabosies tikai tad, kad mūsu domas saskanēs ar darbiem.

Diskusijas laikā iedzīvotājus interesēja jautājumi, kas saistīti ar korupciju valstī un kontrabandas apkarošanu. Viņi arī pauda bažas par zemajām pensijām, bērnu pabalstiem un darbavietu trūkumu. Kā vienu no galvenajiem darbiem kārsavieši saskatīja iespēju atjaunot kādu no ražotnēm, kas agrāk darbojušās Kārsavā, ko vietējie iedzīvotāji redz kā "makšķeri", lai viņi tālāk varētu darboties un strādāt. Iedzīvotājus interesēja arī jautājums, kad beidzot Latvijā būs tautas vēlēts prezidents.

Pēc šīs tikšanās Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apskatīja Malnavas katoļu baznīcu. Savukārt Malnavas draudzes prāvests Jāzeps Aglonietis novēlēja V.Zatleram tikt pārvēlētam nākamajam prezidentūras termiņam.

Lai iepazītos ar dzelzceļa robežkontroles punkta darbību, Valsts prezidents apmeklēja Kārsavas dzelzceļa robežkontroles punktu. Noklausījies informāciju par robežkontroles punkta pārbaudes procesu un apskatījis administrācijas ēku, V.Zatlers tikās ar robežkontroles vadību un darbiniekiem. Viņi informēja Valsts prezidentu, ka Kārsavā ir trīs robežpārejas punkti un viens no aktuālākajiem tajos ir transporta rindu jautājums un ar to saistītā vides sakopšanas problēma. Novada vadība atzina, ka, novirzot pašvaldībai finansējumu robežzonas sakopšanai, pašvaldība ir gatava uzņemties pilnu atbildību par šo procesu veikšanu, kas turklāt dotu papildu darbavietas novada iedzīvotājiem. Tikšanās laikā tika pārrunāts arī jautājums par kontrabandas apkarošanu un akcīzes nodokļa paaugstināšanas ietekmi uz ēnu ekonomiku, galvenokārt cigarešu kontrabandu.

Turpinot vizīti Kārsavā, Valsts prezidents apmeklēja Malnavas koledžu, kur tika iepazīstināts ar mācību iestādes darbību un apgūstamajām profesijām. Koledžā Valsts prezidents tikās ar tās audzēkņiem un citu novada skolu jauniešiem. Diskusijas laikā ar skolēniem V.Zatlers pārrunāja galvenās sabiedrības vērtības un to, kā paši jaunieši izjūt to nozīmi savā dzīvē un kā izprot to nodošanu tālāk nākamajām paaudzēm. Valsts prezidents ar jauniešiem dalījās savā redzējumā par to, kādai jābūt Latvijai, diskutēja par to, kā nodrošināt motivāciju mācīties un kā pielāgoties darba tirgus prasībām.

Kārsavas novada apciemojuma noslēgumā V.Zatlers darba pusdienās tikās ar novada vadību un deputātiem. Domes pārstāvji norādīja uz nepieciešamību izveidot atsevišķu Latgales attīstības reģionālo plānu, kā arī ar Valsts prezidentu pārrunāja konkrētas novada problēmas, piemēram, finansējuma trūkumu ceļu uzlabošanai un uzturēšanai un iepirkumu procedūras efektivizāciju. Pašvaldības pārstāvji pauda bažas par neatliekamās medicīnas aprūpes sistēmas nodrošināšanu un nodokļu iekasēšanu, pārrunāja pierobežu sadarbības iespējas ar kaimiņos esošās Krievijas pašvaldībām. Tāpat sarunas laikā tika aktualizēts jautājums par tautas vēlēta prezidenta nepieciešamību Latvijā, un novada pārstāvji novēlēja V.Zatleram pārvēlēšanu amatā otrajā termiņā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!