• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidkorejas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidkorejas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Gaidāmā Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā kalpos par jaunu stimulu abu valstu ekonomiskajā sadarbībā. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 17.maijā, tiekoties ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Omu Sokdžonu.

Dienvidkorejas vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunātas iespējas aktivizēt Latvijas un Dienvidkorejas divpusējās attiecības politikā, ekonomikā, izglītībā un kultūrā.

"Starp Latviju un Dienvidkoreju veidojas arvien aktīvākas divpusējās politiskās attiecības, un tas ir labs priekšnoteikums vēl intensīvākai abu valstu ekonomisko kontaktu attīstībai. Esmu pārliecināta, ka par labu stimulu ekonomiskai sadarbībai kalpos jūlijā iecerētā Dienvidkorejas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāja vizīte Latvijā," teica S.Āboltiņa.

Arī vēstnieks sarunā akcentēja gaidāmās vizītes nozīmi abu valstu divpusējo attiecību attīstībā. Tāpat Latvijas un Dienvidkorejas ekonomisko sadarbību pozitīvi varētu ietekmēt arī nesen Dienvidkorejas parlamentā ratificētais Dienvidkorejas un Eiropas Savienības brīvās tirdzniecības līgums.

Pārrunājot abu valstu sadarbību kultūras un izglītības jomā, vēstnieks darīja zināmu, ka par godu 20.gadadienai kopš abu valstu diplomātisko attiecību izveidošanas Rīgā iecerēts rīkot kultūras pasākumus.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja aicināja Dienvidkoreju apsvērt pastāvīgas vēstniecības atvēršanu Latvijā, akcentējot Rīgas kā Baltijas reģiona centra priekšrocības.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!