• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumprojektu

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti 17.maijā, tiekoties ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieku Marošu Ševčoviču, akcentēja Latvijas nostāju par Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības politikas reformu, ES Kohēzijas politikas nākotni un jaunā ES daudzgadu budžeta veidošanu.

"Pašreizējā Eiropas Savienības lauksaimniecības tiešmaksājumu izmaksas sistēma ir netaisnīga, tādēļ tā noteikti jāmaina, lai arī mūsu valsts zemnieki saņemtu līdzvērtīgu finansējumu," Latvijas nostāju par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu atgādināja komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. Viņš arī uzsvēra, ka Latvija stingri iebildīs atsevišķu dalībvalstu paustajai vēlmei noteikt jaunu pārejas periodu tiešmaksājumu izlīdzināšanai.

Savukārt, runājot par ES kohēzijas politiku, komisijas priekšsēdētājs aicināja tajā arī turpmāk saglabāt solidaritātes principu, kas ļautu finansējumu saņemt mazāk attīstītajiem ES reģioniem. I.Lieģis sarunā pauda gandarījumu, ka Eiropas Komisija strādā pie ES kohēzijas finansējuma saņemšanas kārtības vienkāršošanas, samazinot birokrātiskos šķēršļus.

Tāpat tikšanās laikā ar komisāru, kurš Eiropas Komisijā atbild par attiecībām ar ES dalībvalstu parlamentiem, pārrunāta nacionālo parlamentu iesaiste ES lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī ES pilsoņu līdzdalība ES politikā – ES Lisabonas līgumā paredzētā iespēja vienam miljonam ES pilsoņu nākt klajā ar tiesību aktu priekšlikumu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!