• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Korejas Republikas un Ukrainas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2011., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

19.05.2011., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Korejas Republikas un Ukrainas vēstniekus

17.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Omu Sokdžonu (attēlā pa kreisi) un Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Anatoliju Oļijniku (attēlā pa labi) darbam Latvijas Republikā

Sarunā ar jauno Korejas vēstnieku Omu Sokdžonu Valsts prezidents uzsvēra abu valstu savstarpējo attiecību pozitīvo un konstruktīvo attīstību, īpaši atzīmējot intensīvo vizīšu apmaiņu starp abām valstīm. Viņš izteica cerību, ka vēstnieka darbs Latvijā palīdzēs turpināt sekmīgo sadarbību un aktīvo politisko dialogu, atzīmējot Korejas nozīmi Latvijas sadarbības veicināšanā ar Āzijas reģiona valstīm. Abas amatpersonas pārrunāja sadarbības iespējas ekonomikā, atzīmējot līgumtiesiskās bāzes sakārtošanas nozīmi. V.Zatlers aicināja jauno vēstnieku veicināt Korejas investīcijas Latvijā. Abas amatpersonas pārrunāja arī drošības situācijas attīstību Korejas pussalā un starptautiskās sabiedrības centienus tās uzlabošanā.

Tiekoties ar Ukrainas jauno vēstnieku Anatoliju Oļijniku, Valsts prezidents augstu novērtēja atvērtās un konstruktīvās divpusējās attiecības, īpaši savstarpējās vizītes, kas apliecinājušas kopīgās intereses. V.Zatlers uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk veicināt valstu draudzīgās attiecības, atzīmējot, ka tieši ciešāka ekonomiskā sadarbība ir abu valstu interesēs. Viņš norādīja arī uz Latvijas atbalstu Ukrainai tās centienos pakāpeniski iekļauties Eiropas Savienībā un pauda gatavību veicināt Latvijas un Ukrainas sadarbību reformu ieviešanā Ukrainas ceļā uz ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību. Abas amatpersonas apsprieda risinājuma iespējas Piedņestras reģionā un nepieciešamību intensificēt sarunas 5+2 formātā. Tāpat tika pārrunāta arī Ukrainas un Latvijas pieredze ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

Jaunā Korejas vēstnieka rezidence būs Stokholmā, bet Ukrainas vēstnieka – Rīgā.

Oms Sokdžons – dzimis 1952.gadā. Ieguvis bakalaura grādu starptautiskajās attiecībās Seulas universitātē un maģistra grādu valsts pārvaldē Hārvarda universitātē. Ārlietu dienestā kopš 1977.gada, strādājis vēstniecībā Nīderlandē, Ķīnā un ministrijas centrālajā aparātā dažādos amatos. Bijis vēstnieks Ungārijā.

Anatolijs Oļijniks – dzimis 1950.gadā. Studējis starptautiskās tiesības Kijevas Valsts universitātē. Ārlietu dienestā kopš 1981.gada, strādājis vēstniecībā Horvātijā, Irākā un ministrijas centrālajā aparātā. Bijis vēstnieks Serbijā un Melnkalnē.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!