• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Kurzemes reģiona zivsaimniekiem

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem

12.maijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem Latvijā. Tikšanās laikā pārrunāti svarīgākie ES darba kārtības jautājumi un ārpolitikas aktualitātes. ES darba kārtībā Latvijai būtiskākais ir jautājums par nākamo ES daudzgadu budžetu. Latvija arī turpmāk vēlas saglabāt Kohēzijas politikas finansējuma kopapjomu un iestājas par taisnīgāku tiešo maksājumu sistēmu lauksaimniekiem.

Sanāksmē tika pārrunāta ES enerģētikas politika, tostarp Baltijas enerģētikas drošības jautājumi. Ministrs informēja par Latvijas priekšlikumu būvēt reģionālo sašķidrinātās gāzes termināli Latvijā.

Tikšanās laikā notika arī viedokļu apmaiņa par Eiropas Kaimiņu politikas nākotni saistībā ar maija beigās gaidāmo Eiropas Komisijas ziņojumu par Eiropas Kaimiņu politikas stratēģisko pārskatu, kā arī pārrunāta situācija Eiropas dienvidu kaimiņu reģionā un sadarbība ar ES Austrumu partnerības valstīm.

Saistībā ar notikušajām Eiropas nedēļas svinībām sanāksmes laikā tika skarts jautājums par Latvijas pieredzi un tās iedzīvotāju attieksmi pret Eiropas Savienību, pārrunāti Valmierā rīkotās starptautiskās konferences “Izglītība un kultūra – Eiropas reģionu attīstības platforma” rezultāti. Ministrs pateicās vēstniekiem par viņu ieguldījumu Eiropas dienas svinību norisē.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!